Sóda bikarbóna čistí, neutralizuje zápachy za PÁR CENTOV! A VAU, takto hravo si poradí so zažltnutými teniskami či rezanými kvetmi

Každá dobrá gazdiná má po ruke aj obyčajnú sódu bikarbónu. Tento biely prášok nekončí svojim využitím len v receptoch, ale má veľa obsiahlejšie ...

Každá dobrá gazdiná má po ruke aj obyčajnú sódu bikarbónu. Tento biely prášok nekončí svojim využitím len v receptoch, ale má veľa obsiahlejšie využitie v celej domácnosti.

Fotogaléria

Aký sa v nej ešte schováva potenciál? Dokáže čistiť rôzne zanesené povrchy, neutralizuje zápachy, pomáha proti plesniam. Je lacná a navyše dokáže malé divy. Jedlá sóda alias sóda bikarbóna je biely prášok rozpustný vo vode so zásaditým pH a chuťou.

Zoznam potravín, ktoré by ste nemali skladovať spolu!
Zoznam potravín, ktoré by ste nemali skladovať s inými: Rýchlejšie sa pokazia! Zobraziť článok

Pozriete sa, ako sa dá vhodne využiť:

Kuchyňa

  • S pripálenými a mastnými hrncami sa večer  v kuchyni netrápte. Zmiešajte sódu bikarbónu so svojim čistiacim prostriedkom na riad a nechajte ich cez noc pôsobiť na špinu. Ráno ju ľahšie umyjete. Týka sa to aj plastových misiek a dóz, do ktorých sa „zahryzli“ potraviny.
  • Ak si na mäkkú mokrú handričku pridáte sódu, tak umývanie mikrovlnky nebude také náročné. Rovnakým postupom zbavíte špiny sporák, kuchynskú dosku a stenu od detských čmáraníc.
  • Zázraky robí aj s vodným kameňom a (kovovým) drezom zašpineným vodou.
  • Zapácha vám chladnička? Pridajte do nej do misku sódy bikarbóny, absorbuje pachy. Rovnaký postup funguje aj pri odpadkovom koši.

Neviete zbaviť svoju plastovú dózu na potraviny NEPRÍJEMNÉHO zápachu? Geniálny trik, ako ho odstrániť raz a navždy! Zobraziť článok

Kúpeľňa

  • Pridajte ju do prania, a pekne vám vybieli napríklad zanesenú bielu bielizeň.
  • Poradí si aj upchatým odtokom. Jednu šálku sódy zalejte litrom horúcej vody a nechajte cca 15-20 minút pôsobiť, potom prepáchnite odtok vodou.
  • Vyskytla sa vám tu pleseň? Na mokrú špongiu nasypte bikarbónu a pretrite ňou inkriminovaný povrch.
  • Vodný kameň a nečistotu z vane a obkladačiek dostanete dole tiež pomocou špongie so sódou. Netreba ísť na to silovo, aby sa ich povrchy nepoškriabali. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});