Oživte svoju kuchyňu bez veľkých renovácií: Vďaka týmto lacným trikom bude ako nová!

Celková prerábka kuchyne je pomerne náročná vec a stojí nemalé financie a množstvo času. Ak ale ešte slúži svojmu účelu, no chýba jej ...

Celková prerábka kuchyne je pomerne náročná vec a stojí nemalé financie a množstvo času. Ak ale ešte slúži svojmu účelu, no chýba jej svieži vizuál, nepotrebujete minúť stovky eur.

Fotogaléria

Najčastejšie sa odhodlávame k zmenám predovšetkým na jar, keď sa všetko rodí odznova – vzduch je teplejší a my sme doslova nabití energiou. No jeseň je tiež perfektným obdobím na niečo nové, preto využite upršané dni a zmeňte svoj domov na nepoznanie!

Pokiaľ ide o kuchyňu, najjednoduchšou zmenou je zmena farebnosti a doplnenie nových dekorácií.

Ak sa rozhodnete oživiť priestor, popremýšľajte o farebnej škále, ktorú by ste chceli použiť. Jednotlivé odtiene voľte podľa svojho vkusu (kuchyňa znesie aj tie sýtejšie a hravejšie, no zamerajte sa na priestor – akú veľkú miestnosť máte k dispozícii, koľko prirodzeného svetla do nej prúdi, atď.)

V prípade menšej alebo tmavšej – na sever orientovanej kuchyne sa vyhnite tmavým farbám, resp. zvoľte tmavú farbu ako sekundárnu (napríklad na doplnkoch).

Margot Robbie prerobila svoj dom na rozprávku: Posteľ ako pre princeznú a tá kuchyňa! Zobraziť článok

Jednoznačne najväčším zásahom bez celkovej renovácie je premaľovanie stien. Keďže veľkú časť zaberá kuchynská linka, množstvo materiálu, ktorý budete potrebovať, je menšie, ako v prípade iných miestností. Chcete siahnuť po žiarivej žltej alebo modrej? Zvoľte si jednu stenu, ktorá dostane farebný nádych a zvyšné steny ponechajte neutrálne.

Tip: Okrem bežnej farby máte možnosť zvoliť náter, ktorý pripomína školskú tabuľu. Oceníte ju nielen vy, ale aj vaše deti.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});