Smrť 56-ročnej supermodelky Tatjany Patitz je obrovským varovaním: Ženy, POZOR, toto vážne ochorenie sa týka všetkých ročníkov!

Nemecká supermodelka Tatjana Patitz, ktorá sa začiatkom 90. rokov pravidelne objavovala na obálkach prestížnych módnych časopisov, podľahla ...

Nemecká supermodelka Tatjana Patitz, ktorá sa začiatkom 90. rokov pravidelne objavovala na obálkach prestížnych módnych časopisov, podľahla rakovine prsníka. Mala iba 56 rokov.

Fotogaléria

"Vždy bola európskym symbolom elegancie, ako Romy Schneider šmrncnutá Monicu Vitti," napísala šéfredaktorka módnej biblie Vogue Anna Wintour v publikovanom nekrológu.

Modelkin skon v pomerne mladom veku je pre mnohých absolútnym šokom – o problémoch súvisiacich s rakovinou zaryto mlčala a nie je známe ani to, ako dlho s vážnou chorobou bojovala. Zomrela v americkej Santa Barbare. Zostal po nej 19-ročný syn Jonah.

Počas svojej kariéry spolupracovala s mnohými špičkovými značkami, vrátane Chanel, Vivienne Westwood, Alaïa či Helmut Lang. V roku 1990 sa po boku Naomi Campbell, Lindy Evangelisty, Cindy Crawford a Christy Turlington objavila vo videoklipe Georgea Michaela k songu „Freedom ’90“. 

Účinkovala tiež v klipoch kapely Duran Duran či Nicka Kamena a v roku 2000 sa objavila aj v hudobnom videu skupiny Korn k piesni „Make Me Bad“. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});