Smrť 56-ročnej supermodelky Tatjany Patitz je obrovským varovaním: Ženy, POZOR, toto vážne ochorenie sa týka všetkých ročníkov!

Nemecká supermodelka Tatjana Patitz, ktorá sa začiatkom 90. rokov pravidelne objavovala na obálkach prestížnych módnych časopisov, podľahla ...

Nemecká supermodelka Tatjana Patitz, ktorá sa začiatkom 90. rokov pravidelne objavovala na obálkach prestížnych módnych časopisov, podľahla rakovine prsníka. Mala iba 56 rokov.

Fotogaléria

Patitz sa narodila v severonemeckom Hamburgu a vyrastala vo Švédsku. Neskôr sa presťahovala do Paríža a do New Yorku, kde odštartovala svoju fenomenálnu kariéru modelky. 

Bola jednou z múz dnes už zosnulého fotografa Petra Lindbergha. Ten v roku 1990 zvečnil krásu „slávnej päťky“ na jednej výnimočnej fotografii. Snímka, ktorá sa dostala až na obálku magazínu Vogue, zostala nesmrteľnou a podľa mnohých odštartovala éru supermodeliek

V rozhovore pre magazín Prestige Hong Kong z roku 2006 Patitz vyhlásila, že "zlatý vek supermodeliek je už za nami." Podľa jej slov boli klasické modelky zatlačené do úzadia celebritami a herečkami. Tvrdila tiež, že ženy v modelingu boli za jej čias zdravšie a neboli také chudé ako sú dnes.

Eva Herzigová
Herzigová sa obula do dnešných modeliek: Videli ste ich? Môj bože! Zobraziť článok

Nadácia Petra Lindbergha na šokujúcu správu o smrti modelky reagovala na Twitteri: „Sme hlboko zarmútení úmrtím Tatjany Patitz, dlhoročnej Petrovej priateľky. Chceli by sme vzdať hold Tatjaninej láskavosti, vnútornej kráse a výnimočnej inteligencii. Naše myšlienky smerujú k jej milovaným a najmä k jej synovi. Bude nám nesmierne chýbať." Pokračovanie na ďalšej strane. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});