"Z dvoj lentiliek zostala jedna..." Erika dokumentovala svoj boj s rakovinou prsníka, dnes pomáha iným

Erika zápasila s rakovinu od svojich 28 rokov. O diagnóze sa rozhodla hovoriť NAHLAS a založila blog. Autentické fotografie z nemocnice ...
  • Galéria9
  • Zdroj: Instagram / @tak_trocha_inak

Erika zápasila s rakovinu od svojich 28 rokov. O diagnóze sa rozhodla hovoriť NAHLAS a založila blog. Autentické fotografie z nemocnice či detailné opisy jej vnútra krátko pred operáciou, sú fackou pre všetkých, ktorí si myslia, že ich pred chorobou chráni ich nízky vek!

Fotogaléria

„Volám sa Erika Mokrý, som Slovenka žijúca na juhu Francúzska a mám len jednu kozu,“ stojí na webe OZ Tak trocha inak. Áno, kozu. Onkologická diagnóza nie je dôvodom na zmenu slovníka. Neohrozuje zmysel pre humor, ani imidž povestného srandistu.

Erika začala o živote s rakovinou písať s dávkou humoru a nadhľadom už počas liečby. „Mojim cieľom bolo a je ľudom ukázať, že diagnózou život nekončí, že aj onkologicky chorý pacient môže chodiť do práce, smiať sa a v podstate, žiť tak, ako predtým. Ak aj nie lepšie,“ píše. 

K blogu pribudla kniha, z ktorej kompletný zisk ide na pomoc pacientom cez jej občianske združenie. Práve vďaka nemu mohla odštartovať viacero projektov vrátane predaja šatiek a turbanov pre tých, ktorí prišli v dôsledku liečby o vlasy. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});