Akú kozmetiku potrebujú vaše vlasy? Odhaľte ich potreby vďaka jednoduchému TESTU s vodou!

Šampón, kondicionér, bohaté masky. Aj vy každý deň rozmaznávate svoju hrivu hodnotnými ošetrujúcimi prípravkami? Tie sú väčšinou prispôsobené ...

Šampón, kondicionér, bohaté masky. Aj vy každý deň rozmaznávate svoju hrivu hodnotnými ošetrujúcimi prípravkami? Tie sú väčšinou prispôsobené typu vlasov podľa ich potreby, ale vedeli ste, že dôležitú úlohu pri výbere kozmetiky zohráva aj tzv. pórovitosť vlasov?

Fotogaléria

Prameň pomaly klesá – normálna pórovitosť

Vaše vlasy klesajú veľmi pomaly a nie až na dno misky? Potom patríte do skupiny s normálnou pórovitosťou, čo znamená, že vaše vlasy sú super zdravé! Kutikuly diskrétne vystupujú, takže produkty sa rýchlo vstrebávajú a tiež dobre držia v jadre vlasu.

Tip: Vaše vlasy sú zdravé, preto by ste sa o ne mali starať klasickým spôsobom so šampónom, kondicionérom a tepelnou ochranou. Cenným doplnkom sú aj ošetrujúce oleje, ktoré dodajú hrive zdravý lesk a posilnia ju.

Alona Kravchenko
Ako vyzerajú 30 rokov NESTRIHANÉ vlasy? Sexi Ukrajinku jej hriva dávno prerástla, teraz má milé nasledovníčky Zobraziť článok

Prameň okamžite klesá – vysoká pórovitosť

Ak váš prameň padá vo vode veľmi rýchlo, naznačuje to zhrubnutú vrstvu keratínových šupín. Vlasy absorbujú veľa vlhkosti a stávajú sa ťažkými. Bohužiaľ to nie je dobré znamenie, pretože vlhkosť a cenné ošetrujúce látky sa v nich neudržia a rýchlo sa opäť vymyjú. Vysoká pórovitosť navyše znamená, že vaše vlasy sú významne poškodené. 

Tip: Dajte si pauzu od tepelného stylingu a chemických úprav. Čo sa týka starostlivosti, mali by ste používať sýte a výživné prípravky, ktoré vyhladia zhrubnutú štruktúru a uzavrú šupiny. V tom vám dopomôže aj studená voda, ktorá vlasové kutikuly sťahuje.

Doprajte si pravidelné proteínové masky, bezoplachové krémy a ťažšie oleje ako ricínový, olivový, sójový, avokádový alebo kokosový. Posledným krokom v starostlivosti je tzv. sealing. Ide o to, aby ste všetky výživné látky vo vlase uzamkli. To docielite pomocou šetrných stylingových produktov a prírodných gélov. A nezabudnite na nočnú saténovú čapicu. Je určená práve pre vaše vlasy!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});