Tušíte, koľkokrát bola vydatá Elizabeth Taylor? POZOR, to číslo vyráža dych rovnako ako jej dôvody!

Herečka Elizabeth Taylor zostáva aj po svojej smrti jednou z najznámejších žien na svete.

Herečka Elizabeth Taylor zostáva aj po svojej smrti jednou z najznámejších žien na svete.

Fotogaléria

Po rozvode s hercom a spevákom Eddiem Fischerom sa zaplietla s kolegom Richardom Burtonom, ktorého si napokon vzala v marci 1964. Ako nevesta ohurovala svetložltými šatami od Irene Sharaff a diamantovou Bulgari za 150 000 dolárov.

 Sophia Loren
Sophia Loren (88) opäť na očiach: Pozrite sa, ako výborne vyzerá celá v bielom! Zobraziť článok

Burton svoju Liz zbožňoval a neustále tvrdil, že práve ona ho naučila hrať vo filme: „To dievča má skutočný pôvab. Ak by som zajtra odišiel do dôchodku, o päť rokov by sa na mňa zabudlo, ale ona tu bude navždy." Napriek vzájomnej náklonnosti si počas 60. rokov vyslúžili prezývku „Bojujúci Burtonovci“. 

Ich spôsob života (New York Times ho prirovnal k dvoru Ľudovíta XIV.) bol stále honosnejší. Na konci 60. rokov ich prevažne mladí začali považovať za vulgárnych a márnivých, pričom si v súvislosti s nimi nikto nespomenul na talent. Taylorovej starší syn Michael by sa podľa Daily Mirror radšej stal hipisákom a žil vo waleskej komúne len „aby sa dostal preč od všetkých tých diamantov“.

„Tie diamanty“ podľa The Guardian zahŕňali 33,19-karátový diamant Krupp, ktorý Burton kúpil Taylor za viac ako 300 000 dolárov v roku 1968; diamant Cartier v hodnote 1,5 milióna dolárov vsadený do náhrdelníka z menších diamantov a toľko propagovaný diamantový prívesok v tvare srdca, ktorý jej Burton venoval k 40. narodeninám. 

Toxický vzťah s Marlonom ju dohnal do náručia Elvisa: Rita Moreno odhaľuje sexuálne kvality dvoch najväčších hviezd všetkých čias Zobraziť článok

Šperky šťastie očividne nenosia a celebritné manželstvo sa rozpadlo v júni 1974. Ako dôvod herečka uviedla „príliš veľa rozdielov“.

O rok neskôr však bývalí manželia na seba pritiahli toľko pozornosti, ako nikdy predtým. Na návšteve Juhoafrickej republiky röntgen herečke ukázal dve škvrny na pľúcach. Vydesený Burton a Liz sa v strachu z rakoviny opäť zblížili, čo viedlo k návrhu na manželstvo číslo dva.

Onkologická diagnóza sa nepotvrdila a na brehu rieky v Botswane sa herci znova zobrali. Na chvíľu. O pár mesiacov neskôr opäť podali žiadosť o rozvod.

John Wayne
Vychudnutý na kosť: Rakovina pľúc Johna Wayna drasticky zmenila. Dva mesiace pred smrťou vyhlásil, že chce dlho žiť Zobraziť článok

Taylor sa čoskoro zoznámila s právnikom Johnom Warnerom - ako inak, v roku 1976 sa vzali, o 5 rokov neskôr rozviedli. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});