Tušíte, koľkokrát bola vydatá Elizabeth Taylor? POZOR, to číslo vyráža dych rovnako ako jej dôvody!

Herečka Elizabeth Taylor zostáva aj po svojej smrti jednou z najznámejších žien na svete.

Herečka Elizabeth Taylor zostáva aj po svojej smrti jednou z najznámejších žien na svete.

Fotogaléria

Ako mladá herečka nezaspala na vavrínoch a súbežne s natáčaním sa snažila získať vzdelanie na hollywoodskej škole. Cvičila, správne jedla, jazdila na koni a neprestajne na sebe tvrdo pracovala.

Jej prvé manželstvo s 23-ročným synom hotelového magnáta Nickym Hiltonom vyzeralo ako rozprávka. Obaja boli mladí, príťažliví, bohatí a rozmaznávaní – ideálna potrava pre vyhladovaný bulvár. 

Ich manželstvo stroskotalo po 8 mesiacov. Podľa Elizabethinho svedectva na rozvodovom konaní ju Hilton počas európskych medových týždňov ignoroval, veľa pil a v súkromí aj na verejnosti ju fyzicky týral.

V pravý čas stretla sofistikovaného o 20 rokov staršieho britského herca Michaela Wildinga. Zosobášili sa v roku 1952 v Londýne. Ich synovia Michael a Christopher sa narodili cisárskym rezom v rokoch 1953 a 1955. O rok neskôr sa ich idylka začala kaziť.

Wilding bol v strednom veku a jeho kariéra za veľa nestála. Naopak Liz mala sladkých 24 rokov a po účinkovaní vo filme Obor, počas ktorého si vytvorila vrúcne vzťahy so hereckými kolegami Rockom Hudsonom a Jamesom Deanom, patrila k najvyhľadávanejším hviezdam v Hollywoode. 

 JAMES DEAN
Vďaka strýkovi rozvíjal svoj talent: Nie však herecký! Aha, čím mohol byť James Dean Zobraziť článok

Po rozvode s Wildingom do herečkinho života vstúpil producent Mike Todd, známy svojím mladistvým duchom a neutíchajúcou energiou. Po svadbe sa im narodila dcéra Liza, tiež cisárskym rezom. Po komplikáciách pri pôrode lekári Elizabeth odporučili, aby už nikdy nerodila. 

O sedem mesiacov neskôr Toddovo súkromné lietadlo havarovalo neďaleko Albuquerque. Nikto neprežil. Prípad je o to desivejší, že na palube lietadla mala byť spolu s ním aj Taylor, ale pre chrípku nakoniec zostala doma. Po správe o smrti manžela bola natoľko nešťastná a zlomená, že si chcela zobrať život. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});