Dávka TEJTO ZELENINY vás v zime udrží zdravých: 7 sezónnych druhov, ktoré by ste mali jesť!

Aj mimo ich sezóny si viete zadovážiť svoju obľúbenú zeleninu z dovozu. Ale často má od správnej chuti a výživnosti poriadne ďaleko. ...

Aj mimo ich sezóny si viete zadovážiť svoju obľúbenú zeleninu z dovozu. Ale často má od správnej chuti a výživnosti poriadne ďaleko. Veď si len zoberte takú šalátovú uhorku či paradajky.

Fotogaléria

Pór

Je chutný na chlebíčkoch, v šalátoch, omáčkach a polievkach. Navyše sa jedná o nízkokalorickú zeleninu, ktorú môžete smelo konzumovať pri chudnutí. Možno vám zachutí lahodný pórový krém alebo smotanovo-pórové špagety.

Granátové jablko si poradí s mnohými zdravotnými problémami: Pre TOTO by ste chutný červený poklad mali jesť čo najčastejšie Zobraziť článok

Zdravie: pór je zdrojom vitamínov B6, C, K, kyseliny listovej, železa, fosforu, sodíka, fluóru, horčíka, vlákniny, draslíka, zinku, mangánu...

Navyše pomáha s: podporuje prekrvenie, znižuje cholesterol, pomáha proti žilových ochoreniach, zápche a hemoroidom, čistí žalúdok a črevá od baktérií, je dobrý pri opakovaných zápaloch močového mechúra.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});