Aj mimo ich sezóny si viete zadovážiť svoju obľúbenú zeleninu z dovozu. Ale často má od správnej chuti a výživnosti poriadne ďaleko. Veď si len zoberte takú šalátovú uhorku či paradajky.
Fotogaléria
Pór
Je chutný na chlebíčkoch, v šalátoch, omáčkach a polievkach. Navyše sa jedná o nízkokalorickú zeleninu, ktorú môžete smelo konzumovať pri chudnutí. Možno vám zachutí lahodný pórový krém alebo smotanovo-pórové špagety.
Zdravie: pór je zdrojom vitamínov B6, C, K, kyseliny listovej, železa, fosforu, sodíka, fluóru, horčíka, vlákniny, draslíka, zinku, mangánu...
Navyše pomáha s: podporuje prekrvenie, znižuje cholesterol, pomáha proti žilových ochoreniach, zápche a hemoroidom, čistí žalúdok a črevá od baktérií, je dobrý pri opakovaných zápaloch močového mechúra.