Posledné minúty pred hroznou smrťou: Život Gianniho Versaceho († 50) ukončil dvoma výstrelmi tmavovlasý muž v šortkách

„Mali sme spoločne stráviť dovolenku – už mal kúpené lístky – keď ho pred jeho sídlom v Miami zavraždil masový vrah,“ spomína Elton John ...

„Mali sme spoločne stráviť dovolenku – už mal kúpené lístky – keď ho pred jeho sídlom v Miami zavraždil masový vrah,“ spomína Elton John na deň, kedy sa navždy rozlúčil so svojím blízkym priateľom Giannim Versacem.

Fotogaléria

Spôsob, akým jeden z najvplyvnejších módnych návrhárov odišiel zo sveta, je pre mnohých šokom aj po 25 rokoch.

Gianniho blízky priateľ, britská hudobná legenda Elton John, na momenty krátko po vražde spomína takto: „Bolo to ako keď zomrel John Lennon. Neexistovalo žiadne vysvetlenie, absolútne nič, čo by uľahčovalo pochopenie toho celého, nedalo sa to nijako racionalizovať, ani trochu,“ píše vo svojej knihe Me. (Elton John, barecz, conrad books 2020)

Posledné minúty
15. júla 1997, deň, ktorý mnohé celebrity priviedol k rozhodnutiu najať si ochranku, začal idylicky. Neoficiálny starosta mestskej štvrte South Beach, dizajnér Gianni Versace, vstal ráno okolo šiestej. Zavolal do Milána, chvíľu pracoval, až sa rozhodol zamieriť do kaviarne, len tri bloky od jeho domu.

Freddy Mercury
Smutné svedectvá Mercuryho priateľa: Videl som ho vydýchnuť, toto sa dialo v deň, keď zomrel Zobraziť článok

Kúpil si kávu, aktuálne vydania Vogue, pozdravil sa s manažérom a zamieril späť k svojej honosnej vile. „Gianni bol vonku a vykonával svoje typické ranné rituály. Každý deň si kupoval všetky medzinárodné magazíny,“ potvrdil výpovede svedkov Elton.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});