Hrozia vám vážne ZDRAVOTNÉ KOMPLIKÁCIE? Ak sa vám opakujú tieto príznaky, je čas navštíviť lekára!

Zažívate pocit únavy, častého smädu alebo počas noci časté nutkanie na močenie? Podľa lekárov tak môžete mať príznaky vážneho ochorenia.

Zažívate pocit únavy, častého smädu alebo počas noci časté nutkanie na močenie? Podľa lekárov tak môžete mať príznaky vážneho ochorenia.

Fotogaléria

Cukrovka (diabetes) 2. typu je bežné ochorenie, ktoré spôsobuje zvyšovanie hladiny cukru v krvi, čo môže vyvolať množstvo príznakov – vrátane tých, ktoré sa objavujú pred spaním.

Ochorenie vzniká vtedy, keď náš pankreas produkuje príliš málo inzulínu alebo ho neprodukuje vôbec, čo vedie k celému radu problémov. Téme sa venoval aj web mirror.co.uk.

Diabetikov ohrozuje tichá choroba. Keď sa ozvú príznaky, býva už neskoro Zobraziť článok

Hoci sú príznaky cukrovky individuálne, Dr. Paul McArdle uviedol pre Express kľúčový príznak: „Keď je hladina glukózy (typ cukru) v krvi príliš vysoká, môže to spôsobiť množstvo príznakov, avšak ľudia s cukrovkou 2. typu si pred stanovením diagnózy často žiadne príznaky nevšimnú. Existujú však niektoré dôležité príznaky, na ktoré si treba dávať pozor, vrátane pocitu únavy, smädu a častého močenia - najmä v noci."

Pokračovanie na ďalšej strane.

Šklbne vami počas zaspávania alebo máte pocit, že padáte: Môže to byť zlý signál, viete kedy navštíviť lekára? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});