Hrozia vám vážne ZDRAVOTNÉ KOMPLIKÁCIE? Ak sa vám opakujú tieto príznaky, je čas navštíviť lekára!

Zažívate pocit únavy, častého smädu alebo počas noci časté nutkanie na močenie? Podľa lekárov tak môžete mať príznaky vážneho ochorenia.

Zažívate pocit únavy, častého smädu alebo počas noci časté nutkanie na močenie? Podľa lekárov tak môžete mať príznaky vážneho ochorenia.

Fotogaléria

Medzi priehľadnejšie príznaky patria múčnatka, svrbenie genitálií, rozmazané videnie alebo dlhšie hojace sa rany. Symptómy sa neprejavujú dlho a zostávajú nepovšimnuté, často sa stáva, že ochorenie je diagnostikované až pri komplikáciách.

Pitie väčšieho množstva vody súvisí so zvýšenou potrebou močiť, ktorá sa objavuje pri cukrovke, pretože vaše obličky pracujú mimoriadne intenzívne, aby odstránili prebytočnú glukózu z krvi.

Tichá choroba ohrozuje každého 5 muža a každú štvrtú ženu. Otestujte sa, či ste ohrození! Zobraziť článok

Diabetes nemusí byť nevyhnutne spôsobený len konzumáciou veľkého množstva cukru. Môže byť dedičná a svoj podiel zohráva aj samotný životný štýl.

Doktor McArdle radí: „Ak máte niektorý z týchto príznakov a myslíte si, že by ste mohli mať cukrovku typu 2, obráťte sa na svojho praktického lekára."

Archív Jany Hižnayovej
Janka žije s rakovinou 13 rokov, hoci sa nemala dožiť Vianoc, smeje sa a žije naplno: Jej silný odkaz dojme a povzbudí zároveň Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});