Máte strach z kritiky alebo beriete všetko až príliš osobne? 4 tipy, ako získať nadhľad a netrpieť pre maličkosti, 3. bod prekvapí

Komunikácia je neodmysliteľnou súčasťou bežného dňa, ale ak vás stresuje a ste z nej úzkostlivá, možno beriete veci až príliš osobne.
  • Zdroj: Getty/ViktorCap

Komunikácia je neodmysliteľnou súčasťou bežného dňa, ale ak vás stresuje a ste z nej úzkostlivá, možno beriete veci až príliš osobne.

Uvedomte si, že každý človek má subjektívnu realitu a že jeho názory sú len jeho pohľadom. Nie sú to fakty o vás a nezakladajú sa na pravde. Inými slovami, nemusíte im veriť.

Tušíte, koľkokrát vás dnes už OKLAMALI? Pozor na ľudí vo vašej blízkosti, toto sú dôvody, prečo vám (možno) nehovoria pravdu! Zobraziť článok

Obmedzujúce presvedčenia ovládajú vašu realitu. Mnohé z nich pochádzajú z náhodných komentárov, ktoré niekto urobil a ktoré ste si osvojili alebo brali ako pravdu. Ako sa teda môžete znovu naučiť komunikačné zručnosti, ktoré znížia stres a úzkosť a zlepšia vaše celkové šťastie?

1. Začnite si všímať, kedy beriete veci osobne

Nepríjemný vtip alebo komentár môže byť ako úder do žalúdka. Možno pocítite vlnu strachu alebo sa cítite zmätene. V hlave sa vám vyroja vaši vnútorní kritici a hodnotia a kritizujú na základe toho jedného komentára. Je to znak toho, že niečo beriete osobne – vaša hladina stresu začne stúpať.

Videli ste v sne zuby, hada, dieťa alebo ste dokonca UMRELI? Dešifrujte tajné signály vášho podvedomia, na mnohé vás pripravia Zobraziť článok

Čokoľvek cítite, začnite si uvedomovať fyzické vnemy, ktoré sa dejú vo vašom tele. V tomto bode to netreba opravovať. Prvým krokom je uvedomenie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});