Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Len výborná technika a komunikačné schopnosti NESTAČIA: Toto sú vlastnosti dobrého MILENCA, tvrdí sexuálna terapeutka

Uspokojivý sexuálny život nie je jediným nevyhnutným prvkom, aby pár vydržal dlhodobo spolu, je ale nepopierateľne veľmi dôležitý.
  • Galéria3
  • Zdroj: Getty/KatarzynaBialasiewicz

Uspokojivý sexuálny život nie je jediným nevyhnutným prvkom, aby pár vydržal dlhodobo spolu, je ale nepopierateľne veľmi dôležitý.

Fotogaléria

Páry sa často obávajú, či sa k sebe dostatočne túlia, či ich vzťah rokmi nevychladne, a tí neistejší si občas dokonca kladú otázku, či sú dobrí v posteli, a naozaj dokážu partnerovi priniesť milostné potešenie.

V sexualite neexistujú univerzálne pravidlá, ktoré by fungovali celoplošne pre všetkých, existujú však všeobecné charakteristiky, ktorými väčšinou disponujú výborní milenci.  Tie zozbierala americká sexuálna terapeutka a klinická psychologička Dr. Marianne Brandon Ph.D. na základe vlastných skúseností.

Chcete vedieť, či ste podľa mužov dobrá v posteli? Podľa postavy zistíte, čo si o vašich výkonoch naozaj myslia Zobraziť článok

Odborníčka vo svojom článku uverejnenom na Psychology Today uvádza, že aby bol niekto dobrým milencom, nestačí len výborná technika a komunikačné schopnosti.

Ide o oveľa viac, ako sa správne dotýkať a prejaviť túžby. Je to doslova medziľudské umenie. Sexualita je podľa Brandovej umenie, ktoré si rozhodne vyžaduje prax. Je to osobná zručnosť, ktorá sa dá rozvíjať.

Čo teda radí? Čítajte ďalej…

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});