Ako často si kupovať spodnú bielizeň, raz či dvakrát do roka? Odborníci v tom majú jasno, toto NAVRHUJÚ!

Pravdepodobne existujú tri skupiny ľudí. Tí, čo si ju pravidelne doprajú novú. Potom tí, čo si ju kúpia pri prvých náznakom opotrebovania, ...

Pravdepodobne existujú tri skupiny ľudí. Tí, čo si ju pravidelne doprajú novú. Potom tí, čo si ju kúpia pri prvých náznakom opotrebovania, a treťou skupinou sú vytrvalci, na ktorých sa takpovediac sama rozpadne.

Fotogaléria

Jeden používateľ TikToku sa videom snažil poučiť ľudí o „dátume spotreby“ ich spodnej bielizne, v ktorom zdôraznil odporúčanie, kedy by sa mala vymeniť. Téme sa venoval aj web ladbible.com.

Aby bolo jasné, slovom „vymeniť“ je myslené doslova vyhodiť, a nie si obliecť čistý kus bielizne zo skrine. Každopádne, vo videu odporúčal, aby sa spodná bielizeň menila každých „6 až 12 mesiacov“, a to niektorých úplne ohromilo.

Halle Berry
56-ročná Halle Berry potešila fanúšikov v slávnej sexi bielizni: Je taká horúca, že by to malo byť trestné, píše fanúšik Zobraziť článok

Jedna žena odpovedala: „To určite nerobím,“ a potom dodala: „Myslím, že mám spodnú bielizeň starú pravdepodobne desať rokov. A… som jediná? Poznal niekto toto pravidlo deviatich mesiacov?"

Nie je sama. Mnohých lekárov zarazilo, že ľudia veria, že ich spodná bielizeň má dátum spotreby. Jeden z komentárov obsahoval vetu: „Môj najstarší pár má 16 rokov."

Viete, ako správne prať? Toto sú ideálne teploty pre uteráky, záclony a oblečenie pre bábätká Zobraziť článok

Hoci je 16 rokov naozaj pridlho, americká gynekologička Dr. Chavone Momon-Nelsonová povedala pre magazín Today, že: "neexistuje žiadne pravidlo, ktoré by hovorilo, že po šiestich mesiacoch ho treba vyhodiť a kúpiť si novú spodnú bielizeň".

Momon-Nelsonová vyjadrila presvedčenie, že spodnú bielizeň je zvyčajne v poriadku naďalej používať, pokiaľ sa perie, a vysvetlila to: „Ak periete spodnú bielizeň v teplejšej alebo horúcej vode, čistíte z nej baktérie."

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});