Sušenie bielizne v malom byte je v zime náročné: Ide to aj bez SUŠIČKY, šikovné triky, ako si pomôcť

Počas zimných mesiacov môže sušenie bielizne spôsobiť nejeden priestorový problém, hlavne v menšom byte. Pojazdné sušiaky zaberajú priveľa ...

Počas zimných mesiacov môže sušenie bielizne spôsobiť nejeden priestorový problém, hlavne v menšom byte. Pojazdné sušiaky zaberajú priveľa miesta a jednoducho všade zavadzajú.

Fotogaléria

Aby sušenie nebolo trápenie, naučte sa používať nasledujúce triky:

Odstráňte prebytočnú vlhkosť

Oveľa rýchlejšie schnutie docielite, ak hrubé oblečenie položíte na uterák, zabalíte ho do neho, potom dobre postláčajte, aby väčšinu vlhkosti mohol absorbovať uterák. Keď s tým skončíte, rozložte bielizeň ako obvykle na sušiak.

Na vzdušnosti záleží

A teraz tu máme jeden všeobecný zlozvyk. Naskladať čo najviac bielizne na sušiak. Nemusí to byť najlepšie riešenie. Ak potrebujete čo najrýchlejšie sušiť, mali by ste dbať na to, aby ostalo medzi jednotlivými kusmi čo najviac priestoru. Optimálne využite len každý druhý drôt, veci tiež nemajú byť pokrčené alebo preložené.

Nohavičky a ponožky sušte na špeciálne uspôsobených držiakoch, ktorý môžete dokonca zavesiť na radiátor. Mikiny a jemnejšie topy sušte zavesené na vešiakoch.

Ako urýchliť žehlenie? Trik s hliníkovou fóliou vám zmení život! Zobraziť článok

Vyberte sušiaku vhodné miesto

Chápeme, nie vždy sa to kvôli miestu v byte dá. Ale pokiaľ je to možné, nedávajte sušiak celkom k stene, aby okolo všetkých častí oblečenia mohol prúdiť vzduch. Od horúceho radiátora nechajte vzdialenosť aspoň 10-20 cm. Ak by ste chceli vetrať, je dobré postaviť stojan do prievanu, aby sa urýchlilo schnutie.

Pokračovanie užitočných trikov nájdete na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});