Z tohto mrazí: Rakovina nedala Steveovi McQueenovi (†50) žiadnu šancu! Lekári v jeho tele objavili desivý nález, o pár hodín bol mŕtvy

Steve McQueen, synonymom dobrodružných a akčných hrdinov, zomrel v dôsledku agresívneho typu rakoviny pľúc 7. novembra pred 42 rokmi.

Steve McQueen, synonymom dobrodružných a akčných hrdinov, zomrel v dôsledku agresívneho typu rakoviny pľúc 7. novembra pred 42 rokmi.

Fotogaléria

Napriek obrovskej vôli žiť, Steve McQueen zomrel v spánku 7. novembra 1980 na zástavu srdca ako 50-ročný. Jeho telo spopolnili a popol rozprášili v Tichom oceáne.

Steve McQueen je považovaný za jedného z najlepších hercov vôbec. Zažiaril vo filmoch Sedem statočných (1960), Veľký útek (1963), Strážna loď Sand Pebbles (1966), Prípad Thomasa Crowna (1968), Motýľ (1969), Sklenené peklo (1974), Lovec (1980) a mnohých ďalších.

Tisícky Slovákov ročne

Rakovina pľúc zabije až 3000 Slovákov ročne, čo nás radí na najspodnejšie priečky rebríčka v rámci EÚ. Prečo je to tak, vysvetlila klinická onkologička MUDr. Lucia Denková: „Je to spôsobené nízkym záchytom včasných klinických štádií a nízkou dostupnosťou modernej liečby.“

A tu nastáva problém - inovatívnej liečby máme minimum, ako aj problém so špecifickou diagnostikou, ktorá identifikuje, aká liečba je pre daného pacienta vhodná. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});