Strach o deti, obezita, psychické problémy: Neuveriteľné, s čím všetkým zápasil Brando tesne pred smrťou

Hviezda Krstného otca zanechala po svojej smrti jedno z najkomplikovanejších odkazov.

Hviezda Krstného otca zanechala po svojej smrti jedno z najkomplikovanejších odkazov.

Fotogaléria

Hollywoodska ikona Marlon Brando

Počas svojej 60-ročnej kariéry získal množstvo ocenení vrátane dvoch Oscarov, dvoch Zlatých glóbusov a troch filmových cien Britskej akadémie. Je všeobecne považovaný za najvýznamnejšieho herca dvadsiateho storočia, ktorý dodnes nemá nástupcu. "Všetci sme Brandovými deťmi," povedal na adresu Marlona Branda 35-ročný Jack Nicholson v roku 1972.

Paul Newman
Takých krásnych bolo málo: Svet obletela nádherná fotka mladého Paula Newmana Zobraziť článok

Mladík s dušou divocha sa do pozornosti dostal vďaka postave Stanleyho Kowalskeho vo filmovej verzii diela Tennesseeho Williamsa, Električka zvaná túžba (1951). Za bravúrny herecký výkon bol nominovaný na Oscara. Vzácne nominácie mu vyniesli aj ďalšie tri filmy: Viva Zapata! (1952), Julius Caesar (1953) a V prístave (1954). 

Do dejín kinematografie sa však navždy zapísal ako Don Vito Corleone z filmu Krstný otec (1972). Jeho umenie sa snažili napodobniť James Dean, Steve McQueen, Paul Newman či Johnny Depp, ktorý ho dodnes považuje za svoj nevyčerpateľný zdroj inšpirácie. S rešpektom ho obsadil do svojho filmu Bojovník (1997) a spoločne si zahrali aj v snímke Don Juan z roku 1994.

Šokujúce tajomstvá

Odhliadnuc od filmového umenia, jednou z kľúčových charakteristík, vďaka ktorým Marlona Branda poznali milióny, bol jeho chaotický život. Mal viacero vzťahov a priateliek, s ktorými splodil najmenej jedenásť biologických detí a tri si adoptoval. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});