Luxusná značka Ralph Lauren čelí obvineniu z plagiátorstva: Koho známy módny návrhár VYKRADOL?

Inšpirácia už existujúcimi dielami nie je ničím neobvyklým. V tomto prípade však Ralph Lauren zašiel priďaleko. Vykradol tradičné mexické ...

Inšpirácia už existujúcimi dielami nie je ničím neobvyklým. V tomto prípade však Ralph Lauren zašiel priďaleko. Vykradol tradičné mexické vzory a predával ich za stovky eur!

Fotogaléria

Kauza vyšla na povrch po tom, čo manželka mexického prezidenta Beatriz Gutierrez luxusnú módnu značku kritizovala na svojom Instagrame.

Zverejnila fotografiu bundy značky Ralp Lauren, ktorej vzory sa nápadne podobali na tie tradične mexické. "Ahoj Ralph. Uvedomujeme si, že sa ti veľmi páči mexický dizajn," napísala k príspevku Gutierrez.

"Kopírovaním týchto návrhov sa však dopúšťaš plagiátorstva, a ako vieš, plagiátorstvo je nezákonné a nemorálne. Aspoň to uznaj,“ dodala manželka prezidenta na sociálnej sieti. "Dúfame, že odškodníš pôvodné komunity, ktoré túto prácu robia s láskou a nie pre miliónový zisk."

Ralph Lauren sa ospravedlnil. Niekoľko hodín po uverejnení príspevku uviedol, že je „prekvapený“, že produkt je stále v predaji. Tvrdí, že vydal smernicu na jeho stiahnutie z obchodov.

Gianni Versace
Posledné minúty pred hroznou smrťou: Život Gianniho Versaceho († 50) ukončil dvoma výstrelmi tmavovlasý muž v šortkách Zobraziť článok

"Je nám úprimne ľúto, že sa to stalo, a ako vždy sme otvorení dialógu o tom, ako môžeme veci robiť lepšie," uviedla módna spoločnosť vo vyhlásení. Informáciu priniesla tlačová agentúra Reuters. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});