Pravdu o manželovi jej odhalili sociálne siete: Za ukrajinským prezidentom stojí silná žena, za krajinu bojuje ako levica!

Čeliť vojne z pozície hlavy štátu je desivou predstavou každého štátnika. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa ruskej agresii ...

Čeliť vojne z pozície hlavy štátu je desivou predstavou každého štátnika. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa ruskej agresii postavil čelom - s odvahou, hrdosťou, podporený svojou manželkou Olenou Zelenskou.

Fotogaléria

Verní svojej krajine aj rodine

Olena a Volodymyr sú spolu viac než 27 rokov, pričom v manželskom zväzku žijú 20 rokov. Spoznali sa na univerzite vďaka spoločným priateľom a ich láska trvá dodnes. Majú spolu dve deti – dcéru Oleksandru (18) a mladšieho syna Kyryla (9). 

O kandidatúre svojho manžela nevedela 

Predstavte si, že vám vaša polovička „zabudne“ oznámiť svoju kandidatúru na prezidenta. Olena si touto kurióznou situáciou skutočne prešla. O politických ambíciách svojho manžela sa dozvedela zo sociálnych sietí a keď sa dožadovala vysvetlenia, Volodymyr jej povedal, že jej to zabudol povedať. 

Zelenskyj voľby vyhral a Olena sa musela zorientovať v úlohe ostro sledovanej prvej dámy. Svoju pozornosť sústredila na boj proti domácemu násiliu, výživu a stravovanie detí a paralympionikov.

Pred ruským vpádom na Ukrajinu prežívali spolu s manželom bohaté a naplnené dni. Odkedy zúri vojna, Olena odhodlane bojuje po boku svojho manžela. Pomáha nemocniciam, detským domovom, stretáva sa so štátnikmi, chodí na konferencie, na ktorých otvorene približuje situácii na Ukrajine a všemožne sa snaží o to, aby sa vojna skončila.

Pozrite si fotky prvej dámy v galérii.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});