Jedna z najznámejších svetových fashion značiek už čoskoro spustí testovací second-hand: Dočkáme sa aj u nás REVOLUČNEJ novinky?

Na vlnu ekológie a udržateľnosti vykročila aj španielska módna značka Zara. Ich najnovší krok privítajú zatiaľ len v Británii.

Na vlnu ekológie a udržateľnosti vykročila aj španielska módna značka Zara. Ich najnovší krok privítajú zatiaľ len v Británii.

Fotogaléria

Nosené, mierne poškodené či už nechcené kusy oblečenia tak budú môcť zákazníci od 3.11.2022 nosiť do jednotlivých predajní. Tam sa podľa potreby opravia / vyčistia a ponúknu na opätovný predaj.

Služba Zara Pre-Owned je logickou reakciou na bežný fakt, že nosené oblečenie ich majitelia bežne predávajú na predajných weboch alebo cez sociálne siete. Bude dostupná v kamenných pobočkách aj online.

Veronica Ferraro je vo svete módy pojem.
Krásna Talianka predviedla TOP outfity na jeseň: Tieto kombinácie musíte odkukať! Zobraziť článok

Neočakáva sa, že Pre-owned bude spočiatku zisková. Paula Ampuero, vedúca oddelenia udržateľnosti v Zare, povedala: „V tejto fáze je táto platforma koncipovaná výlučne ako nástroj, ktorý zákazníkom pomôže predĺžiť životnosť ich oblečenia a zaujať kruhovejší prístup.“

Značka sa pripája k množstvu maloobchodníkov, ktorí sa zaoberajú prenájmom, opätovným predajom a opravami, nakoľko celý módny priemysel čelí kritike za svoju vysokú uhlíkovú stopu.

Coco Chanel, krehký život ikony: Z kláštorného sirotinca do sveta módy Zobraziť článok

Nápad druhotného predaja si spoločnosť najprv otestuje na obyvateľoch Spojeného kráľovstva. Či sa na obdobný krok môžu časom tešiť aj Európania, momentálne nie je jasné.   

* Zara je sieť značkových obchodov s oblečením patriaca nadnárodnej skupine Inditex Group, ktorú založil španielsky podnikateľ Amancio Ortega. V skupine sú zastúpené aj značky Pull & Bear, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Zara Home či Uterqüe.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});