Pracoval už ako dieťa, aby uživil rodinu: Sean Connery ZLOŽIL ZBRANE pred 2 rokmi, takto sa z chudobného chlapca stala legenda

Narodil sa do biednej robotníckej rodiny, no vďaka talentu a tvrdej práci sa stal filmovou ikonou a jedným z najuznávanejších hercov ...

Narodil sa do biednej robotníckej rodiny, no vďaka talentu a tvrdej práci sa stal filmovou ikonou a jedným z najuznávanejších hercov na svete. 31. októbra pred 2 rokmi zomrel pokojne v spánku - obklopený tými, ktorých miloval. Mal 90 rokov.

Fotogaléria

Sean Connery získal množstvo medzinárodných ocenení vrátane najvyššieho civilného vyznamenania udeľovaného vo Francúzsku, ceny Britskej akadémie filmového a televízneho umenia (BAFTA) pre najlepšieho herca za film Meno Ruže z roku 1986 a ceny za celoživotné dielo pre britského herca, ktorý sa mimoriadne zapísal do svetovej kinematografie (1990).

Steven Spielberg o Connerym povedal: „Na svete je iba sedem skutočných filmových hviezd a Sean je jednou z nich." 

Koniec legendy

Sir Sean Connery zomrel pokojne v spánku na Bahamách, potom, čo sa už nejaký čas necítil dobre, oznámil jeho syn. "Smutný deň pre všetkých, ktorí poznali a milovali môjho otca, a smutná strata pre všetkých ľudí na celom svete, ktorí sa tešili z úžasného daru, ktorý mal ako herec," vyhlásil.

"Ku koncu sa už nevládal vyjadrovať," prezradila Micheline Roquebrune, Conneryho druhá manželka, s ktorou strávil 45 rokov. "Aspoň že zomrel v spánku a v pokoji. Vedľa mňa. To si vždy želal…" 

Paul Newman
Takých krásnych bolo málo: Svet obletela nádherná fotka mladého Paula Newmana Zobraziť článok

Správa o smrti legendy zasiahla aj producentov bondoviek Michaela G. Wilsona a Barbaru Broccoli: "Bol a vždy zostane v pamäti ako pôvodný James Bond, ktorého nezmazateľný vstup do histórie filmu sa začal, keď oznámil tie nezabudnuteľné slová 'Moje meno je Bond… James Bond."

Svojím odvážnym a vtipným stvárnením charizmatického tajného agenta spôsobil revolúciu. "Nepochybne je do veľkej miery zodpovedný za úspech filmovej série a my mu budeme navždy vďační," dodali s uznaním. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});