Crème de la Crème pre náročných: 5 kľúčových filmov s Marlonom Brandom, ktoré vás prilepia k obrazovke

Jednou z jeho prvých kľúčových úloh je postava Stanleyho Kowalskeho vo filme Tennesseeho Williamsa „Električka zvaná Túžba“. Výkon 27-ročného ...

Jednou z jeho prvých kľúčových úloh je postava Stanleyho Kowalskeho vo filme Tennesseeho Williamsa „Električka zvaná Túžba“. Výkon 27-ročného Marlona Branda je taký presvedčivý a emotívny, že mu v tom čase vyniesol prvú nomináciu na Oscara...

Fotogaléria

Hoci je Brando už 18 rokov po smrti, vo svete filmu zostáva pojmom. Počas svojej kariéry priviedol k životu niekoľko z obľúbených literárnych postáv, pričom najznámejšia z nich je Don Vito Corleone z trilógie Francisa Ford Coppolu "Krstný otec" alebo plukovník Kurtz z vojnovej drámy "Apokalypsa".

1. Apokalypsa (režisér: Francis Ford Coppola, 1979)

Príbeh sa odohráva v 60. rokoch počas vojny vo Vietname a sleduje kapitána Benjamina L. Willarda (Martin Sheen) povereného nebezpečnou úlohou: zlikvidovať plukovníka Kurtza (Marlon Brando), ktorý si v džungli vybudoval svoje vlastné kráľovstvo. 

Ambiciózny film vznikal v období veľkých politických nepokojov, napriek tomu nejde o typický vojnový počin. Omnoho viac sa zaoberá pocitmi ľudí žijúcich v neustálom strachu, než samotným frontom.

Na tieto klenoty sa zabudlo: Vynikajúci Johnny Depp v DÔLEŽITÝCH, no podceňovaných filmoch Zobraziť článok

Výroba prebiehala počas jednej z Marlonových hlbokých kríz. Pre svoju vysokú nadváhu je vo všetkých záberoch snímaný vždy iba čiastočne, nikdy nie celý.

Snímka Apocalypse Now vyvolala v čase premiéry rozporuplné reakcie, rokmi si však vyslúžila status najpôsobivejší proti-vojnový film všetkých čias. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});