Pracoval už ako dieťa, aby uživil rodinu: Sean Connery ZLOŽIL ZBRANE pred 2 rokmi, takto sa z chudobného chlapca stala legenda

Narodil sa do biednej robotníckej rodiny, no vďaka talentu a tvrdej práci sa stal filmovou ikonou a jedným z najuznávanejších hercov ...

Narodil sa do biednej robotníckej rodiny, no vďaka talentu a tvrdej práci sa stal filmovou ikonou a jedným z najuznávanejších hercov na svete. 31. októbra pred 2 rokmi zomrel pokojne v spánku - obklopený tými, ktorých miloval. Mal 90 rokov.

Fotogaléria

V thrilleri Marnie (1964) režiséra Alfreda Hitchcocka si zahral iný typ hrdinu. Cítil potrebu vystúpiť z tieňa Bonda a dokázať svoj talent aj v iných projektoch. Úspešne. Zahral v sci-fi epose Zardoz (1974) či v adaptácii Sidneyho Lumeta Vražda v Orient Expresse (1974).

Napriek tomu, že Conneryho Bond je dnes už muzeálnym kúskom, akčné scény sú napínavé rovnako ako v 60. rokoch.

Nasledovala úloha záhadného dobrodruha vo filmovej verzii Johna Hustona, Muž, ktorý chcel byť kráľom (1975) a spolupráca s Audrey Hepburn v možno najromantickejšej zo všetkých filmových verzií legendy Robina Hooda, Robin a Mariana (1976)

Snímka Nedotknuteľní od Brain DePalma priniesla Connerymu v roku 1987 cenu Akadémie, čím jeho vplyv ešte viac zosilnel. Ako herec dozrel vo filmoch Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989), Vychádzajúce slnko (1993), Prvý rytier (1995) atď. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});