Móda pre rebelky hlási comeback: Návod, ako zahviezdiť v štýle GRUNGE!

Štýl, ktorý preslávili hudobní búrliváci 80. a 90-tych rokov, je jedným z najväčších módnych trendov súčasnosti. Spája v sebe divokosť, ...

Štýl, ktorý preslávili hudobní búrliváci 80. a 90-tych rokov, je jedným z najväčších módnych trendov súčasnosti. Spája v sebe divokosť, ležérnosť a samozrejme - rebéliu!

Fotogaléria

Grungeová móda (výsledok stúpajúcej popularity rockovej hudby nazývanej aj grunge music) sa objavila v polovici osemdesiatych rokov ako kombinácia hippie štýlu a punku. Preslávili ju predovšetkým kapely Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden a Pearl Jam, ktoré svojím štýlom bojkotovali všetko „moderné“: okázalosť, povrchnosť, prehnaný spôsob sebaprezentácie či vyjadrovania – to všetko dvíhalo vtedajším tvrďasom tlak.

Štýl Axla Rose-a spája generácie.
Axl Rose spája generácie: Prvky jeho štýlu prežili dodnes, nebojte sa ich! Zobraziť článok

Napriek tomu, že popularita hudobného vzdoru bola pomerne krátkodobá, efekt grungeovej módy pretrváva dodnes. Ak by ste boli grunger v minulom storočí, pravdepodobne by ste mali minimálne jeden piercing, tetovanie, strapaté vlasy a vyblednuté, ošúchané či roztrhané oblečenie. Dnes grunge vyzerá celkom inak, no stále sa nezaobíde bez prvkov, ktoré vyjadrujú jeho spomínanú podstatu.

Čo na seba, ak chcete byť GRUNGE?

Ako milovník žánru sa najlepšie odprezentujete kúskami zo second-handu. Sústreďte sa na oblečenie, ktoré je pohodlné a lacné, pretože odteraz je najdôležitejšia udržateľnosť. To znamená, čokoľvek z druhej ruky – roztrhané, ale aj totálne opotrebované – je automaticky lepšie. Pokračovanie na ďalšej strane.

Jon Bon Jovi
Jon Bon Jovi predáva svoj 4-izbový byt: Za toto chce 22 miliónov dolárov! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});