Výsledok štúdie šokoval aj vedcov: Roky ospevovaný typ diéty je NEFUNKČNÝ, takto neschudnete ani gram, tvrdia

Neschudnete viac ani si zdravotne neprilepšíte. Štúdie zistili, že prerušovaný pôst nie v porovnaní s klasickým obmedzením príjmu kalórií ...

Neschudnete viac ani si zdravotne neprilepšíte. Štúdie zistili, že prerušovaný pôst nie v porovnaní s klasickým obmedzením príjmu kalórií prospešnejší.

Fotogaléria

Výskumníci z Southern Medical University v Guangzhou v Číne zistili, že medzi výsledkami z každej skupiny nie je žiadny rozdiel. Výsledky ilustrujú viacero meraní, od telesného tuku a svalovej hmoty až po obvod pása.

Prerušovaný pôst takisto neviedol k zlepšeniu zdravotného stavu súvisiaceho s hmotnosťou, ako je hladina glukózy v krvi či krvný tlak.

"V12-mesačnej štúdii sme zistili, že 8-hodinový režim s obmedzeným stravovaním nepriniesol väčšiu stratu hmotnosti ako režim denného obmedzenia kalórií. Oba režimy viedli k podobným kalorickým deficitom," cituje autorov štúdie portál people.com

"U pacientov s obezitou nebol režim prerušovaného pôstu – v otázke zníženia telesnej hmotnosti, telesného tuku alebo metabolických rizikových faktorov – prospešnejší v porovnaní s tými, ktorí chudli klasickým systémom obmedzenia kalórií." Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});