Štúdia odhalila zaujímavé fakty: Ak chcú ženy naozaj SCHUDNÚŤ, na spoločné aktivity s mužmi by mali zabudnúť

Mužský a ženský metabolizmus sa od seba líšia. Preto je tu rozdiel aj v spaľovaní energie a maximálnom účinku pri cvičení. Podľa amerického ...

Mužský a ženský metabolizmus sa od seba líšia. Preto je tu rozdiel aj v spaľovaní energie a maximálnom účinku pri cvičení. Podľa amerického výskumu, by sa tak optimálne obe pohlavia ani nemali pri cvičení vzájomne stretávať.

Fotogaléria

Cvičenie je pre naše telo priaznivé hocikedy počas dňa, ale pokiaľ idete tvrdo po viditeľných výsledkoch, ako je chudnutie, tak dôležité je jeho správe načasovanie.

Zistilo sa, že ženy spaľujú viac telesného tuku počas ranného cvičenia, zatiaľ čo u mužov je to večer. Závery štúdie uverejnil web časopisu Frontiers in Psychology.

Trojmesačné sledovanie skupiny 30 mužov a 26 žien vo veku 25 až 55 rokov zahŕňalo účinky pestrého fitness programu, ktorý obsahoval strečing, šprint, odporový a vytrvalostný tréning.

Pri ktorom druhu tréningu spálite najviac kalórií?
Spaľujte tuky BLESKOVO: Vďaka týmto PIATIM extra účinným športom budete onedlho ako laň! Zobraziť článok

Jedna skupina cvičila od 7:30 do 08:30 hod, zatiaľ čo druhá medzi 18:00 a 20:00 hod. Všetci účastníci dodržiavali špeciálne navrhnutý stravovací plán.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});