Čo sa stane s vaším telom, ak sa vzdáte lepku? 5 zmien, na ktoré sa musíte pripraviť!

Pre väčšinu ľudí nepredstavuje lepok žiadnu hrozbu, lekári preto varujú, že by ste sa mu nemali vyhýbať, len preto, že chcete nasledovať ...

Pre väčšinu ľudí nepredstavuje lepok žiadnu hrozbu, lekári preto varujú, že by ste sa mu nemali vyhýbať, len preto, že chcete nasledovať trend. 

Fotogaléria

Tak, ako pri inej veľkej zmene, ktorú urobíte v súvislosti so stravovaním, aj dlhodobá ignorácia lepku môže mať vedľajšie účinky. Tu je niekoľko možných scenárov, čo sa môže stať:

Môžete mať zápchu.

Veľa celozrnných potravín, ktoré vynecháte v zmysle bezlepkovej diéty, je zdrojom vlákniny. Ak im dáte stopku bez kompenzácie v iných sférach stravy, váš tráviaci systém sa môže "zblázniť". Zvýšením príjmu listovej zeleniny a strukovín je možné podobným problémom predísť. 

Budete hladná.

Mnohým ľuďom s citlivosťou na lepok je po zjedení pšeničných výrobkov tak zle, že nedokážu zjesť nič iné, pokojne aj celý deň. Keď odstránite lepok zo svojho jedálnička, môže sa stať, že budete pociťovať vlčí hlad. Jednoducho – vráti sa vám stratená chuť do jedla. A, koniec koncov, zeleninové rezance jednoducho nie sú také sýte ako pšeničné. Takže, chápete… Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});