Čo sa stane s vaším telom, ak sa vzdáte lepku? 5 zmien, na ktoré sa musíte pripraviť!

Pre väčšinu ľudí nepredstavuje lepok žiadnu hrozbu, lekári preto varujú, že by ste sa mu nemali vyhýbať, len preto, že chcete nasledovať ...

Pre väčšinu ľudí nepredstavuje lepok žiadnu hrozbu, lekári preto varujú, že by ste sa mu nemali vyhýbať, len preto, že chcete nasledovať trend. 

Fotogaléria

Abstinenčné príznaky.

Nevoľnosť, kŕče v nohách, bolesti hlavy aj celková únava môžu byť za radikálnou zmenou životného štýlu. Lekári odporúčajú počas detoxikačného obdobia prijímať veľa vody a vyhýbať sa namáhavým aktivitám.

Veronika Fabianová
Netlačte do seba nezmysly, vyzýva Veronika Fabianová: Takto vyzerajú zdravé raňajky Zobraziť článok

Viac energie na iné.

Trávenie si vyžaduje veľa energie, najmä, keď sa telo snaží spracovať niečo, čo nedokáže. Po prechode na bezlepkovú diétu budete menej zaťažovať svoje črevá a je veľká šanca, že z toho bude profitovať vaša energetická hladina. 

Váha ako na hojdačke.

Keď budete ignorovať výrobky obsahujúce lepok, prirodzene siahnete po iných dobrotách. Áno, ak sa nastavíte na ovocie a zeleninu, zhodíte pár kíl. No možno uprednostníte mliečnu čokoládu alebo spracované bezlepkové dobroty. Kým zdokonalíte svoj nový jedálniček, s najväčšou pravdepodobnosťou budete raz „hore“ a raz „dole“, pripravte sa na to.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});