Vzťah dvoch mužov, ktorý pochopí málokto: Existuje láska medzi ľuďmi aj bez sexuálnych podtónov, tvrdí známy tvorca vintage bicyklov

Pri pohľade na Ewžena máte pocit, že ste sa ocitli v inej dobe, v čase, kedy slovo gentleman malo obrovský význam a štýl. Nie je však ...
  • Galéria14
  • Zdroj: osobný archív P.A., (fotograf Pavol Cibula)

Pri pohľade na Ewžena máte pocit, že ste sa ocitli v inej dobe, v čase, kedy slovo gentleman malo obrovský význam a štýl. Nie je však gentlemanom iba v obliekaní sa, ale aj v správaní a v práci, ktorú miluje.

Fotogaléria

Ewžen, alias Egriders dáva dušu starým bicyklom a z jeho dielne majú tak svoje kúsky aj náš bývalý prezident Andrej Kiska, úspešný cyklista Peter Sagan, tenistka Dominika Cibulková a ďalší. 

To, čo o ňom však vie len málokto prezradil v úprimnom a otvorenom rozhovore. Je slobodným oteckom, ktorý hoci miluje ženy a vo svojej orientácií má jasno, lásku vníma možno inak, ako väčšina ľudí. 

Je mužom, ktorého tu na Slovensku nestretnete na každom rohu ulice a práve preto zaujal aj nás. Má svoj štýl, ktorý sa jednoducho nedá prehliadnuť. Ak ste o ňom doteraz čítali iba v súvislosti s bicyklami, nasledujúce odpovede vám odhalia jeho skutočný, zaujímavý charakter a súkromie. 

Soňa Flídr, SF studio beauty&spa
Mladá Slovenka uľahčila ženám cestu ku kráse: Jej beauty zlepšovák budete zbožňovať! Zobraziť článok

V rozhovore sa dozviete: 

  • Kto sa skutočne skrýva za menom Ewžen, či Egriders? 
  • Akým je Ewžen otcom, a ako zvláda a vníma svoju rolu slobodného otca 
  • Kto, a kedy ho inšpiroval ku zmene štýlu obliekania sa 
  • Aký príbeh sa naozaj skrýva za kontroverznou fotografiu a jeho orientáciou 
  • Či má typ ženy, ktorá ho priťahuje a čo naopak na ženách nemá rád 
  • Čo jeho samého, ako podnikateľa motivovalo a držalo nad vodou v čase pandémie 

Dávaš dušu starým bicyklom a vo svojej dielni si sa našiel. No málokto pozná aj tvoje súkromie. Kto je teda Ewžen/Egriders, keď sa zavrú dvere dielne. A čomu sa venuješ vo voľnom čase? 

V prvom rade by som teba aj čitateľov chcel pozdraviť a poďakovať sa za takýto super ladený rozhovor a vyspovedanie. Pýtaš sa, kto je Ewžen, originál som vlastne Paľo. V roku 2013, keď som sa začal zaoberať bicyklami som začal používať aj svoju prezývku z mladosti a tá mi zostala doteraz. Vo svojom voľnom čase sa snažím venovať svojej dcérke.

Okrem toho rád športujem. Do 20 rokov som profesionálne hrával hokej a aj teraz si z času na čas idem zahrať. Rád si tiež vychutnám dobrú kávu, takže ma môžete občas zahliadnuť aj v kaviarni, kde trávim čas a čerpám nové inšpirácie na bicykle.

Veľmi ma zaujíma aj dizajn, architektúra a kultúra. Takže sa snažím aj dcérke vštepovať kúsok toho a ukázať jej cestu k umeniu. Je zaujímavé, že už teraz, v jej mladom veku má v tom jasno a povedala ´Tatišto, raz budem bytová dizajnérka´, čo ma teší.

Túžite si domov zariadiť podľa najaktuálnejších trendov? Toto sú TOP nábytkové novinky a dekorácie z parížskeho veľtrhu! Zobraziť článok

Aké je to byť slobodným otcom a v čom vidíš doslova seba, a v čom je iná? 

Emka je stred môjho vesmíru. Snažím sa s ňou mať kamarátsky vzťah, keďže, ako sa vraví, otec je prvým mužom pre svoju dcéru a, ako sa ja budem ku nej správať, takého chlapa si bude v živote hľadať. Chcem, aby sa mi vždy dokázala zdôveriť a mohli sme spolu otvorene o všetkom komunikovať.

Aj sa podobáme – keď sa nám niečo nedarí, tak sa vieme rýchlo nahnevať, ale na druhej strane je šikovná, má rada umenie a rada kreslí. Zvykla si so mnou chodiť aj na hokej fandiť chalanom a vie dobre korčuľovať.

V zime spolu chodíme korčuľovať na jazero a v lete si dáme kolieskové korčule a brázdime ulicami. Taktiež sa radi chodíme bicyklovať a určite zdedila po mne aj to, že so mnou len tak sedí v kaviarni a debatuje.

Byť slobodným otcom je na jednej strane super, ale na druhej to nebolo jednoduché, pretože keď bola menšia, ťažko som si zvykal na veci, ktoré sú skôr pre mamičky. Ale povedal som si, že to zvládnem a naučil som sa ju aj prebaľovať, aj ju uspať. Dnes máme spolu krásny vzťah a je to pre mňa hotová parťáčka. 

Nestíhate sa venovať sebe ani rodine? Päť tipov, ako ušetriť množstvo energie a času vďaka spolupráci s deťmi! Zobraziť článok

Akým si otcom? Čo si myslíš, že najlepšie platí na deti, aký druh výchovy preferuješ? 

Nie som prísny otec, aj keď z času na čas je potrebné možno zvýšiť hlas, ja sa snažím vždy veci vysvetliť v kľude, aby tomu porozumela a nebála sa mi nikdy nič povedať, nemala tajnosti. Od malička sme vždy spolu vystrájali a užívali si spoločné chvíle, a tak je to aj doteraz. 

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk
 
});