Pre tých, ktorí sa rozhodli odhaliť svoju homosexualitu: Toto si prečítajte skôr, ako poviete pravdu

Kedy to urobiť, komu to povedať a čo povedať, aby ste neutrpeli vzájomnú traumu? Nebojte sa, máme odpovede na všetko!

Kedy to urobiť, komu to povedať a čo povedať, aby ste neutrpeli vzájomnú traumu? Nebojte sa, máme odpovede na všetko!

Fotogaléria

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa ľudia "coming-outu" vyhýbajú. Kým jedni opisujú situáciu ako „nebezpečný priestor, v ktorom vládne strach z odmietnutia“, iní sú „vystresovaní a emocionálne na totálnom dne“ alebo „v obavách o svoju bezpečnosť“.

Je smutné, že aj dnes sú ľudia stále diskriminovaní pre svoju sexuálnu orientáciu. Naopak, ak ste súčasťou otvorenej spoločnosti, v rámci ktorej sa cítite akceptovaný a v bezpečí, je to ako výhra v lote!

Nezabudnite VŽDY zvážiť celkovú úroveň tolerancie všetkých vašich jednotlivých komunít.

Ako na to:
Postavte sa veci presne tak, ako to cítite. Neexistujú žiadne pravidlá. Možno to poviete svojim priateľom, ale nie členom rodiny. Možno to poviete svojim súrodencom, ale nie rodičom. Možno to poviete svojej rodine, ale nie kolegom. Všetky verzie sú absolútne v poriadku.

5 najnebezpečnejších krajín pre LGBTQ komunitu: Na týchto miestach s ich prijatím majú veľký problém Zobraziť článok

Máte právo požiadať kohokoľvek, komu o svojej orientácii poviete, aby si to nechal pre seba, čo je zároveň ohromná skúška dôvery!

Môžete povedať niečo, ako:

  • „Rodičom som to ešte nepovedal. Ocenil by som, keby ste im to nepovedali, kým nebudem mať možnosť sa s nimi porozprávať."
  • "Prosím, v tejto chvíli to nehovorte nikomu inému – je dôležité, aby som sa s ostatnými ľuďmi v mojom okolí rozprával vlastným tempom."
  • "V tejto chvíli nie som pripravený povedať to nikomu inému, takže si to prosím nechajte pre seba."

Snažte sa nebrať žiadne negatívne reakcie osobne. Váš kredit neklesá na základe toho, že niekto nie je schopný vidieť vašu skutočnú hodnotu.

Zapamätajte si:
"Coming-out" je o vás a vašej identite! Sami sa môžete rozhodnúť, čo, a komu o svojej sexuálnej orientácii poviete.

Zároveň si uvedomte, že je to neustály, nikdy nekončiaci proces. Nikdy nejde o jednorazovú záležitosť, aj keď to v danom momente poviete všetkým, ktorých poznáte. Pravdepodobne budete musieť znova a znova prechádzať „odhalením“ so všetkými novými ľuďmi, ktorých stretnete – teda, ak budete chcieť!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});