Štíhle bruško za 5 minút? Skúste toto účinné cvičenie, výsledok vás ohromí

Nájsť si čas na cvičenie môže byť občas veľkým problémom. Ale stavíme sa, že 5 minút má každý!
  • Zdroj: iStock

Nájsť si čas na cvičenie môže byť občas veľkým problémom. Ale stavíme sa, že 5 minút má každý!

Na každý cvik vám stačí jedna minúta

1. minúta

Zahrejte sa v stoji. Zdvíhajte jedno aj druhé koleno postupne a pri zdvihnutí vždy mierne skloňte vrchnú časť dole a vydýchnite. Pri položení nohy na zem sa naopak znova nadýchnite a vystrite. Ruky môžete mať buď nad kolenami, alebo za hlavou, ako keby ste robili skracovačky v stoji.

2. minúta

Kľaknite si dole na štyri. Ruky, aj kolená musia byť v 90 stupňovom uhle pre lepšiu stabilitu. Zaprite sa dlaňami a špičkami nôh do zeme a pomaly sa zdvihnite do pozície medveďa, približne 5 – 10 cm nad zem a držte. Dbajte na rovný chrbát, nezdvíhajte ramená a dýchajte do brucha.

Karin Haydu
Karin Haydu si aj po 40-tke drží rovnakú postavu: Jej fitness zásady spočívajú v týchto maličkostiach! Zobraziť článok

3. minúta

Nohy vystrite dozadu a spravte plank (dosku). Dajte si pozor na vystreté ruky (neprepínajte lakte), držte rovný chrbát, pevné brucho, hlavu v predĺžení chrbtice a celé telo natiahnuté. Ani v planku nezabudnite na pravidelné dýchanie do brucha.

4. minúta

Dajte si pár sekúnd pauzu a vráťte sa do pozície planku. Tentokrát však postupne priťahujte jedno koleno za druhým smerom dopredu ku hrudníku s výdychom a striedajte (cvik horolezec). Prvých 30 sekúnd smerom dopredu a ďalších 30 sekúnd krížom (opačný lakeť, opačné koleno).

Jakub Hanz
Mal ženskú postavu a krivé nohy: Teraz košický tréner s výzorom hollywoodskej hviezdy pomáha najmä ženám! Zobraziť článok

5. minúta

Otočte sa, ľahnite si na chrbát a robte nízke skracovačky. Ruky si dajte za hlavu, nadýchnite sa a s výdychom sa pomaly zdvihnite a s nádychom znova ľahnite na zem. Neponáhľajte sa, dbajte na správnu techniku a rovný chrbát na podložke.

Okrem pravidelného cvičenia nezabudnite ani na správnu stravu. Dajte prednosť čerstvým potravinám, dodržujte pitný režim a jedzte dostatočne veľa bielkovín.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});