Elton John s manželom: Naše deti NIE SÚ adoptované! Vďaka tejto metóde sme rodičmi

Rodiny osôb rovnakého pohlavia sú vo svete vytvorené rôznymi spôsobmi...

Rodiny osôb rovnakého pohlavia sú vo svete vytvorené rôznymi spôsobmi...

Fotogaléria

Napríklad, bisexuálny muž má dieťa s heterosexuálnou ženou, jeden alebo obaja majú deti z predchádzajúceho heterosexuálneho vzťahu, alebo je výsledkom spoločného rozhodovania adopcia.

Známe sú však aj také prípady, kedy homosexuálny pár uzavrie dohodu o tzv. spolurodičovstve s lesbickým párom alebo prípad, kedy homosexuál daroval spermie slobodnej žene alebo páru rovnakého pohlavia, aby mali dieťa.

V súčasnosti si drvivá väčšina LGBT párov v krajinách, v ktorých to dovoľuje zákon, vytvára vlastné rodiny prostredníctvom náhradného materstva.

Austrálsky portál Pregnancy, Birth and Baby upozorňuje na dva typy spomínanej alternatívy: tradičné alebo gestačné náhradné materstvo, v prípade ktorého dochádza k mimotelovému oplodneniu a následnému preneseniu embrya do maternice náhradnej matky. Čo znamená, že vo väčšine prípadov nejde o genetickú matku dieťaťa.

To však nie je možné tvrdiť o tradičnom náhradnom materstve, pri ktorom sa používa vlastné vajíčko náhradnej matky, ktorá je za takýchto okolností logicky aj genetickou matkou.

Freddy Mercury
Smutné svedectvá Mercuryho priateľa: Videl som ho vydýchnuť, toto sa dialo v deň, keď zomrel Zobraziť článok

Celebrita, ktorá má z pozície homosexuála s náhradným materstvom osobnú skúsenosť, je žijúca spevácka legenda Elton John. „Poradili nám, aby sme si našli slobodnú náhradnú matku – v minulosti sa totiž vyskytli prípady, že manželia matiek si robili legálny nárok na dieťa, hoci naň nemajú žiadnu biologickú väzbu,“ vysvetľuje hudobník vo svojej knihe Me (Barecz & Conrad Books, 2020). Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});