Toxickí priatelia: Máte vo svojom okolí osobu, ktorá sa správa takto? Okamžite sa jej zbavte

Ľudia robia chyby – to ste si hovorili, keď vaša najlepšia kamoška zabudla na vaše okrúhliny. Ale minulý mesiac vám klamala. Vlastne, ...

Ľudia robia chyby – to ste si hovorili, keď vaša najlepšia kamoška zabudla na vaše okrúhliny. Ale minulý mesiac vám klamala. Vlastne, pravda je taká, že už vás toľkokrát sklamala, že ste to prestali počítať...

Fotogaléria

Vo všeobecnosti platí, že priateľ je „toxický“, keď vám spôsobuje stres a smútok, pričom ignoruje vaše záujmy. Takýto vzťah vás nielen psychicky vyčerpá, on vás časom dokonca prinúti začať pochybovať – o sebe aj o svojej pravde.

Ak vezmeme do úvahy prebiehajúcu pandémiu, daň, ktorú si takého partnerstvá vyberú, je vyššia ako nikdy predtým. „Covid zmenil naše životy na tlakový hrniec. Jednoducho povedané, v ľuďoch vyzdvihol to najlepšie a najhoršie. Priatelia, o ktorých sme si mysleli, že zdieľajú podobné hodnoty, razom prejavili neočakávané alebo dokonca nepredvídateľné správanie. To prirodzene vedie k smútku a totálnemu nepochopeniu," cituje uznávanú psychologičku Erin Miers portál Women´s Health.

Muži verzus ženy: Kto sa zamiluje ako prvý? Výsledok štúdie šokuje verejnosť! Zobraziť článok

Na chvíľu sa zastavte a popremýšľajte, kto skutočne tvorí okruh vašich najbližších kamošov. Natrafili ste na upírov, ktorých prítomnosť vás takmer okamžite uloží na dlhé hodiny do postele? Bingo! Zbavte sa ich. Zotrvávať v takýchto vzťahoch vás skôr či neskôr oberie o spánok, o zdravom úsudku nehovoriac... Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});