Muži verzus ženy: Kto sa zamiluje ako prvý? Výsledok štúdie šokuje verejnosť!

Aj keď v spoločnosti panuje presvedčenie, že ženy sa vzhľadom na svoj emocionálny základ zamilujú rýchlo a bezhlavo, opak je v mnohých ...

Aj keď v spoločnosti panuje presvedčenie, že ženy sa vzhľadom na svoj emocionálny základ zamilujú rýchlo a bezhlavo, opak je v mnohých prípadoch pravdou.

Fotogaléria

Muži sa zamilujú rýchlejšie

Výsledok štúdie publikovanej v Journal of Social Psychology búra storočia zaužívané mýty. Experiment skúmal 172 vysokoškolákov oboch pohlaví, pričom z neho jednoznačne vyplynulo, že muži podľahnú láske rýchlejšie ako ženy. 

Portál regain.us cituje slová spoluautorky výskumu Marissy Harrison, ktorá tvrdí, že zistenia veľmi prekvapili aj samotných respondentov. "O ženách sa hovorí, že sú emotívne, niekedy až prehnane, alebo unáhlené," hovorí. "Dokonca aj účastníci našej štúdie predpokladali, že výsledok bude jednoznačný" - že väčšina žien vyzná svoju lásku vo vzťahu skôr ako muži.

Ale prečo? Pozrime sa na to zoširoka. Podľa psychológa Neila Lamonta by tieto zistenia nemali byť vôbec prekvapujúce. "Zmysluplný vzťah je predsa pre mužov rovnako dôležitý ako pre ženy. A hoci spoločenské a kultúrne normy diktujú, že muži by mali byť silní a odolní, realita je taká, že šťastne prežitý život muža zvyčajne zahŕňa aj hlboké, zmysluplné a láskyplné vzťahy.“

Vedci upozorňujú na ohromné účinky zamilovanosti: Toto všetko robí LÁSKA s ľudským telom Zobraziť článok

Ale pozor. Láska neprichádza zo vzduchu. Nemôžete prinútiť muža, aby sa do vás zamiloval. Kľúčom k najšťastnejším vzťahom je byť otvorený láske a akceptovať, že príťažlivosť nemá racionálne kontúry! 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});