Zvrátená Maria Swanenburg vraždila z chamtivosti: Najprv OTRÁVILA vlastných rodičov, potom zniesla zo sveta desiatky ďalších ľudí!

Svoju sériovú vrahyňu malo aj rovinaté Holandsko. Hoci ju odsúdil za smrť troch posledných obetí, podozrivá bola takmer z deväťdesiatich ...
  • Zdroj: Wikipedia, Pixabay, Qimono

Svoju sériovú vrahyňu malo aj rovinaté Holandsko. Hoci ju odsúdil za smrť troch posledných obetí, podozrivá bola takmer z deväťdesiatich otrávení.

Maria Swanenburg sa narodila 9.9.1839 v Leidene. Miestni ju volali „Dobrá Mie", za jej priateľskú pomoc pri strážení detí a starostlivosť o chudobných, chorých a starých ľudí v meste. Pred tridsiatkou sa vydala za Johannesa van der Lindena, ktorému porodila päť synov a dve dcéry. Doteraz bolo v jej živote všetko v poriadku.

Približne po roku 1877 sa niečo sa v nej nešťastne zlomilo. Najprv arzénom otrávila vlastnú matku Johannu, krátko po nej zniesla zo sveta aj otca Clemensa. V kariére travičky pokračovala tri – štyri roky. Dôvodom jej chamtivého vyčíňania malo byť vyplatenie poistného a dedičstva po obetiach. Medzi obyvateľmi mestečka mala povesť dobrého anjela, dávala si však pozor, a tak si nikto nedával spojitosť s ňou a úmrtiami v jej blízkom okolí.

SÉRIOVÁ VRAHYŇA zniesla zo sveta 21 ľudí, vrátane vlastných a cudzích detí: Chamtivá Mary Ann Robson neušetrila ani vlastnú rodinu Zobraziť článok

Maria kupovala arzén v drogériách pod zámienkou, že ho chce použiť na hubenie domácich škodcov. Hoci drogisti boli v tej dobe povinní preliať arzén vápnom na mieste použitia, aby sa nedal jed zneužiť, v praxi to nerobil takmer žiadny z nich.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});