SÉRIOVÁ VRAHYŇA zniesla zo sveta 21 ľudí, vrátane vlastných a cudzích detí: Chamtivá Mary Ann Robson neušetrila ani vlastnú rodinu

Minulosť je plná žien, ktoré svojim krutými činmi hravo prekonali aj mužov. Tento prípad z 19. storočia je o žene, ktorú neskôr dobové ...
  • Galéria3
  • Zdroj: Northfoto, Pixabay / Servicelinket

Minulosť je plná žien, ktoré svojim krutými činmi hravo prekonali aj mužov. Tento prípad z 19. storočia je o žene, ktorú neskôr dobové média prezývali "Temný anjel Severu".

Fotogaléria

Mary Ann Robson sa narodila 31.10. 1832 v grófstve Durham do rodiny baníka. Detský dozorca z Wesleyskej nedeľnej školy v Murtone ju opísal ako čisto upravené a dochádzkou príkladné dievča s nevinnou povahou a priemernou inteligenciou.

Po otcovej smrteľnej banskej nehode vo februári 1842 sa musela jej rodina vysťahovať z pridelenej chaty banskej spoločnosti. O rok na to sa jej matka opäť vydala, tiež za baníka.

Lana Clarkson
Násilná smrť krásnej herečky Lany Clarkson otriasla Hollywodom: Jej VRAH, známy filmový producent zomrel len pred 2 rokmi! Zobraziť článok

Mary Ann v šestnástich odišla z domu, aby sa v neďalekej dedine South Hetton stala zdravotnou sestrou. Neskôr sa vrátila do domu nevlastného otca a vyučila sa za krajčírku.

Prvýkrát sa vydala v roku 1852 ako dvadsaťročná za baníka Williama Mowbraya. Pár mal štyri alebo päť detí, ktorých evidencia narodenia bola neúplná. Deti priebežne zomierali, a v januári 1865 zomiera aj William na črevné problémy.

Životy manžela a ich detí boli poistené Britskou kanceláriou a poisťovňou Prudential Insurance Office a Mary Ann vyplatili 35 libier (cca polročná robotnícka mzda). Mary Ann ostala len dcéra Isabella (*1858), ktorú neskôr poslal žiť k babke.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});