Oslovenie Veselá Jane nepatrilo milej sestričke, ale ÚCHYLNEJ vrahyni: Šialené, no sexuálne ju vzrušovali pacienti, ktorí boli blízko smrti!

Medzi najznámejšie americké sériové vrahyne patrí aj zdravotná sestra Jane Toppan. Aj keď ju usvedčili „iba“ z dvanástich zabití, sama ...
  • Zdroj: Wikipedia, Unsplash.com / @Jon Butterworth

Medzi najznámejšie americké sériové vrahyne patrí aj zdravotná sestra Jane Toppan. Aj keď ju usvedčili „iba“ z dvanástich zabití, sama sa priznala k vyššiemu počtu.

Detstvo

Na svet prišla 31.3.1854 v Bostone ako Honora Kelly do írskej rodiny prisťahovalcov. Mama jej čoskoro zomrela na tuberkulózu a otec bol opitý násilník. O jeho psychickej labilite vypovedal fakt, že keď bol krajčírom, tak si občas sám zašíval očné viečka. Pár rokov po manželkinej smrti odovzdal mladšie dcéry, Deliu (8) a Honoru (6) miestnemu sirotincu pre chudobné dievčatá. Ich staršia sestra Nellie mala skončiť v blázinci.

SÉRIOVÁ VRAHYŇA zniesla zo sveta 21 ľudí, vrátane vlastných a cudzích detí: Chamtivá Mary Ann Robson neušetrila ani vlastnú rodinu Zobraziť článok

V novembri 1862 bola nakoniec Honora umiestnená ako služobnica do domu pani Ann C. Toppan z Lowell v americkom štáte Massachusetts. Hoci si Honoru rodina nikdy formálne neadoptovala, dievča prijalo priezvisko svojich dobrodincov, aby sa nadobro odstrihlo od bývalej rodiny. Stala sa z nej Jane Toppan. Nová rodina mala dcéru Alžbetu a dievčatá spolu dobre vychádzali.

Kariéra sestričky

V roku 1885 sa Jane začala vzdelávať ako zdravotná sestra v Cambridge Hospital pri Bostone. Tu bola obľúbená, bystrá a priateľská, čo jej vynieslo prezývku Veselá Jane (Jolly Jane). Vedela sa zblížiť s pacientmi, spomedzi ktorých si vyberala tých starších a ťažko chorých.

Na nich si svojvoľne experimentovala s morfínom a atropínom. Menila im predpísané dávky, aby potom nerušene sledovala, čo to urobí s ich nervovým systémom. Každý ju mal rád a nikoho by ani nenapadlo, čo skrýva jej temná strana.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});