Duševná choroba, rýchla sláva a šikana ZNIČILI nádejnú detskú hviezdu Jakea Lloyda: Z väzenia putoval na liečenie do psychiatrického ústavu!

Ako desaťročný chlapec dostal úlohu v úspešnej sci-fi ságe Hviezdne vojny, ktorá z neho urobila malú hereckú celebritu. Asi to bolo priskoro, ...

Ako desaťročný chlapec dostal úlohu v úspešnej sci-fi ságe Hviezdne vojny, ktorá z neho urobila malú hereckú celebritu. Asi to bolo priskoro, lebo mu to negatívne zmenilo život.

Fotogaléria

Jake Matthew Lloyd sa narodil 5.3. 1989 v coloradskom meste Fort Collins do rodiny záchranára a divadelnej agentky. Malý sympaťák začal s herectvom už v roku 1996 štyrmi dielmi seriálu Pohotovosť. Jeho talent využili aj v romantickej dráme Choď za svojou hviezdou, v komédii Všade samé zvončeky a dráme Apollo 11.

Potom si ho režisér George Lucas vybral do úlohy Anakina Skywalkera pre Hviezdne vojny: Epizóda I – Skrytá hrozba. Modrookého blonďáčika zrazu poznal celý svet. Za svoj výkon dostal cenu Young Artist Award za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe.

V roku 2001 ho ešte obsadili v dráme Madison. Krátko na to sa rozhodol s herectvom skončiť, nakoľko sa mal stať terčom šikany. Odmaturoval v roku 2007 na Carmel High School.

Film Sám doma sa stal nesmrteľnou klasikou.
Lupič z filmu Sám doma hovorí o atmosfére na pľaci: Kevinovi som sa vyhýbal, toto je dôvod! Zobraziť článok

Úlohu Anakina však považuje za prekliatie, ktoré mu strpčilo celé detstvo a život. Dlhodobo žil v záujme médií a denne musel poskytovať desiatky rozhovorov, takže sa niet čomu čudovať, že ho tento nadmerný záujem ničil. Keď ho deti videli v škole, napodobňovali zvuk svetelného meča, čo ho vyvádzalo z miery.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});