PEKLO, ktorým prechádzali chorí na AIDS v 90. rokoch, je zavrhnutiahodné: Toto sa NESMIE opakovať!

Ochorenie AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka každého, nielen homosexuálnych - bohémsky žijúcich hudobných či filmových hviezd.

Ochorenie AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka každého, nielen homosexuálnych - bohémsky žijúcich hudobných či filmových hviezd.

Fotogaléria

Žijeme v dobe, kedy si musíme dávať veľký pozor na myšlienky, úvahy, činy a svetonáhľad, aby sa éra, v ktorej chorí umierali v hanbe a osamelosti už nikdy nezopakovala.

Áno, kedysi boli diagnózy HIV a AIDS považované za hrozbu a rozsudok smrti, no vďaka výskumom a vývoju nových liečebných postupov dnes títo ľudia žijú plnohodnotný a produktívny život.

Na Slovensku bol prvý prípad nákazy HIV zaznamenaný v roku 1985. V tom istom roku sa objavil aj vôbec prvý liek na AIDS. Sám však na úspešnú liečbu nestačil.

John Wayne
Vychudnutý na kosť: Rakovina pľúc Johna Wayna drasticky zmenila. Dva mesiace pred smrťou vyhlásil, že chce dlho žiť Zobraziť článok

Čo znamená HIV+

HIV vírus vedie k zhoršeniu imunitného systému, ktorý nedokáže pracovať tak efektívne, ako by mal. Kým s mnohými vírusmi si ľudské telo dokáže poradiť, proti HIV zlyháva. Dobrou správou je, že v súčasnosti dokážu lieky vírus veľmi úspešne „kontrolovať“.

Vírus sa najčastejšie prenáša nechráneným sexom či ihlami. V menšej miere ho môže matka preniesť na svoje dieťa počas tehotenstva a celkom bezpečné nie je ani tetovanie či piercing.

Preto, ak plánujete uvedené, vždy dbajte na to, aby zákrok vykonávali len profesionáli s platnou licenciou, ktorí dodržujú zásady hygieny. Príznaky HIV uvádzame na ďalšej strane.

Elton John
Bolo to strašidelné, hovorí Elton o stretnutiach s umierajúcimi: Pre toto si pred AIDS nesmieme zakrývať oči! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});