Freddieho hlas znova žije! Internet zaplavila doteraz nezverejnená skladba od kapely Queen

Legendárna rocková kapela Queen ohlásila na september vydanie svojej novej štúdiovej skladby s pôvodnými vokálmi zosnulého Freddieho ...

Legendárna rocková kapela Queen ohlásila na september vydanie svojej novej štúdiovej skladby s pôvodnými vokálmi zosnulého Freddieho Mercuryho. Pieseň "Face It Alone" bola nakoniec zverejnená až 13. októbra a výsledok potvrdil, že sa oplatilo čakať!

Fotogaléria

 "Našli sme malý klenot od Freddieho, na ktorý sme tak trochu zabudli a je to úžasné. Je to objav," uviedol v júni 73-ročný bubeník Roger Taylor v rozhovore pre stanicu BBC Two.

Pieseň s Mercuryho vokálnym partom pochádza z nahrávania 13. štúdiového albumu queenov s názvom The Miracle z roku 1989, teda z čias, kedy už Freddie o svojej diagnóze HIV vedel.

Elton John
Bolo to strašidelné, hovorí Elton o stretnutiach s umierajúcimi: Pre toto si pred AIDS nesmieme zakrývať oči! Zobraziť článok

Gitarista Brian May (75) prezradil, že skladba sa "tak trochu skrývala pred očami" a všetko nasvedčovalo tomu, že sa ju už nepodarí zachrániť. Tím šikovných technikov jej však vdýchol život a výsledok je viac než ohromujúci. Špekuluje sa, že Freddie svojím mohutným vokálom v refréne odkazuje na svoje podlomené zdravie, text totiž znie: "Musíš tomu čeliť sám."

Pieseň odpremiérovalo BBC Radio 2, vypočujte si ju TU.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});