Splachujete týchto 5 vecí? Mali by ste s tým okamžite PRESTAŤ, spôsobujete upchávanie a kontaminujete vodu

Zvyšky polievky, dentálne nite, papier – rýchlo ich spláchnete do záchoda a hotovo. Alebo nie? Sú určité predmety a materiály, ktoré ...
  • Zdroj: Getty/fcafotodigital

Zvyšky polievky, dentálne nite, papier – rýchlo ich spláchnete do záchoda a hotovo. Alebo nie? Sú určité predmety a materiály, ktoré tam rozhodne nepatria!

2. Zvyšky jedla

Polievky alebo iné zvyšky jedla vyhadzujte do odpadkového koša, nie do toalety. Potraviny vo všeobecnosti nemajú miesto v odpadových vodách. Všetok kuchynský a zeleninový či ovocný odpad ako šupky zo zemiakov či zhnité jablká patria do koša na bioodpad alebo na kompost vo vašej záhrade.

Kontaminovaná drevená doska na krájanie? Vyhnite sa BAKTÉRIÁM ukrytým v dreve! Takto ho vyčistíte správne Zobraziť článok

Mimochodom, zvyšky jedla nielen upchávajú čerpadlá, ale spôsobujú aj veľa zápachu.

3. Lieky

Môže byť lákavé jednoducho hodiť nepotrebné lieky do záchoda, ale nerobte to! Väčšina čistiarní odpadových vôd nie je navrhnutá na filtrovanie zvyškov liečiv z vody. V dôsledku toho sa môžu dostať do vodných tokov a ohroziť tak životné prostredie, ako aj zdravie ľudí a zvierat. Namiesto toho odovzdajte lieky po expirácii v lekárni alebo na špeciálnych zberných miestach. Pred odovzdaním ich vybaľte z krabičiek. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});