Syndróm rytiera: POZOR, nemá to nič spoločné so skutočnou láskou! Prečo môže byť toxické, ak váš partner robí pre vás všetko?

Rytiersky syndróm sa spočiatku javí ako z rozprávky. Konečne ste našli človeka, ktorý vás podrží. Ale buďte opatrní! Nie každá rozprávka ...
  • Zdroj: Getty/Aja Koska

Rytiersky syndróm sa spočiatku javí ako z rozprávky. Konečne ste našli človeka, ktorý vás podrží. Ale buďte opatrní! Nie každá rozprávka sa končí večným šťastím.

Rytiersky syndróm: Láska s pachuťou

Existuje aj falošné dávanie. Rytiersky syndróm je fenomén vzťahu, v ktorom chce jeden z partnerov nutkavo zachrániť toho druhého. To sa často odráža už pri výbere partnera. Keď sa ocitnete v ťažkej situácii, rytierovi sa naozaj darí. Z psychologického hľadiska tento jav často pramení z dávnych skúseností, v ktorých sa zachraňovaná osoba musela ako dieťa starať o inú osobu

Soňa Skoncová
Soni Skoncovej budete závidieť: AHA, čo dostáva od snúbenca! Je to pravá a nefalšovaná láska Zobraziť článok

Toto správanie sa často vyskytuje u narcistických typov osobnosti. Ako však zistíte, že namiesto skutočnej starostlivosti máte do činenia s rytierskym syndrómom? Mnoho ľudí to pozná z manipulatívnych či dokonca toxických vzťahov: zatuchnutá pachuť romantického gesta, ktorá sa prejavuje rozptýleným pocitom zlého svedomia a útlaku.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});