Túžba po romantickom vzťahu ako z filmu vás môže zničiť: Kedy je fantazírovanie o láske NEBEZPEČNÉ a čo všetko vám hrozí, ak neprestanete snívať?

Pre mnohých slobodných ľudí alebo ľudí v dlhodobom vzťahu je túžba zažiť lásku taká silná, že môže viesť k čisto mentálnej honbe za akýmsi ...
  • Zdroj: Getty/Prostock-Studio

Pre mnohých slobodných ľudí alebo ľudí v dlhodobom vzťahu je túžba zažiť lásku taká silná, že môže viesť k čisto mentálnej honbe za akýmsi ideálnym klišé videným vo filmoch. Ilúzia v srdci je veľmi nebezpečný klam!

Milostné príbehy sa odohrávajú všade. Filmy aj knihy sprostredkúvajú romantický obraz o romantickej láske, ktorú všetci hľadajú. Tento milostný trend, o ktorom sa veľa hovorí na sociálnych sieťach, vychádza z milostného delíria bez reálneho základu – iba z čistej fantázie. A môže byť nebezpečný. 

Chcete sa rozísť a zachovať si pri tom tvár? Nepodľahnite emóciám, TAKTO to urobíte jasne a s rešpektom. Ale kedy na to stačí len rýchly telefonát? Zobraziť článok

Stáva sa to bežne. Stretnete niekoho zaujímavého a v hlave sa vám začína odvíjať romantický film. Keď sa vám niekto páči, už sa vidíte vo vzťahu, vyrovnaná a šťastná s idealizovaným partnerom.

Pritom sa nestalo nič konkrétne. Snáď iba pár pohľadov alebo prehodených slov. Prečo sa mať na pozore, ak si vytvárate vysnívaný, idealizovaný milostný príbeh?

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});