Diabetici si na stravu musia dávať pozor, aby sa im náhle nezvýšil cukor v krvi. Mať niektoré potraviny stále poruke doma im môže pomôcť v ťažších chvíľach.
Arašidové maslo
Obľúbené americká maškrta si nachádza miesto aj v našich kuchyniach. Je trvanlivým a zdravým zdrojom tuku, vlákniny a bielkovín. Ku cti mu slúži, že má nízky obsah sacharidov. Výborne sa ho sadí ako samostatná pomazánka (na sendvič či biele pečivo) alebo do rôznych plniek, kde nie je pridaný cukor.
Olivový olej
Je plný protizápalových zlúčenín a pri pravidelnej konzumácia pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Síce neobsahuje sacharidy ale je kalorický, takže aj tu platí, že všetko s mierou.
Sušienky
Najlepšie s pridanými semienkami (napr. ľanové, chia, sezamové…), sú zdrojom zdravého tuku a vlákniny a spomaľujú vstrebávanie cukru v tele. Dobrou voľbou je aj pseudocereália quinoa (mrlík čílsky). Neobsahuje lepok, ale má dostatok vápnika a všetkých deväť esenciálnych aminokyselín.