Pohánka je v našich zemepisných šírkach pôvodnou potravinou. Žiaľ, postupne ju vytlačili iné dovezené obilniny. Je to škoda, pretože má mnoho prospešných látok a je skvelá aj pre diabetikov. Zaraďte ju znova do jedálnička!
Tento šalát je vegetariánsky, jednoducho sa však upravuje podľa vašich potrieb. Ak sa stravujete vegánsky, jednoducho vymeňte grécky jogurt za kokosový. Ak vám chýba mäso, servírujte šalát ako prílohu k fantastickej sladkovodnej rybe. K základnému receptu môžete pridať tiež huby, zeler či petržlen.
Suroviny na 3 porcie:
- 400 g mrkvy
- 100 g pohánky
- olivový olej
- 1 stredná cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 chilli paprička
- 2 jarné cibuľky
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- 1/2 ČL mletého koriandru
- 1 ČL škorice (zarovnaná)
- 1/2 ČL mletej červenej papriky (údenej)
- 1/2 ČL rasce
- hrsť čerstvého koriandru
- grécky jogurt