Vynaliezavý lesbický pár zaskočil španielsku cirkev svadbou: Ich šťastie trvalo len krátko, to, čo sa dialo potom, je ako ZLÝ SEN!

Ich milostný príbeh spôsobil od roku 1901 v kresťanskom Španielsku poriadny rozruch. Bol to prvý zdokumentovaný sobáš osôb rovnakého ...
  • Zdroj: Northfoto

Ich milostný príbeh spôsobil od roku 1901 v kresťanskom Španielsku poriadny rozruch. Bol to prvý zdokumentovaný sobáš osôb rovnakého pohlavia v histórii krajiny. Aj keď...

Ich sladké víťazstvo nad konzervatívnou kultúrou malo krátke trvanie. Zvyšok života mali stráviť na úteku pred prenasledovaním.

Nanešťastie sa ich svadobná fotografia dostala na titulku miestnych novín La Voz de Galicia, ktoré odhalili lesť pod titulkom "Svadba bez ženícha". Táto nechcená popularita ich prinútila utiecť do portugalského Porta, kde Marcela porodila dcéru. V tom čase už na ne poľovali španielske úrady.

Pravdepodobne neexistujú spoľahlivé záznamy o tom, čo sa s nimi neskôr stalo. Niektoré zdroje hovoria o ich skorom úteku do argentínskeho Buenos Aires.

Mladé lesbičky majú hlavu v smútku: Táto skutočnosť môže zničiť ich milostný vzťah! Zobraziť článok

Iné tvrdia, že sa Elisa vydala aj za bohatého Christiana Jensena. Potom mala pozvať Marcelu s jej dcérou, aby ako jej sestra u nich bývala. Jensen ale mal podozrenie, lebo ich manželstvo nebolo naplnené. Vzal ju pred súd a pokúsil sa anulovať manželstvo s odôvodnením, že Elisa nebola žena, ale muž. Tri lekárske vyšetrenia preukázali jej ženské pohlavie, a všetky obvinenia proti nej boli stiahnuté.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});