Slávna Evita Perón zomrela v ukrutných BOLESTIACH krátko po 30-ke, svoj pokoj však nenašla ani po smrti: Čo sa to dialo s jej pozostatkami?

Bola milovaná, obdivovaná ale rovnako tak aj nenávidená. Jednoznačne ale bola jednou z neprehliadnuteľných žien argentínskej histórie ...

Bola milovaná, obdivovaná ale rovnako tak aj nenávidená. Jednoznačne ale bola jednou z neprehliadnuteľných žien argentínskej histórie 20. storočia.

Fotogaléria

Meno Eva María Ibarguren vám asi veľa nepovie, ale meno Evita Perón zarezonuje v ušiach okamžite. Narodila sa v malej zapadnutej dedinke ako piate nemanželské dieťa chudobnej dedinčanky a staršieho bohatého statkára.

Ako osemročná začala chodiť do školy, kde písomne síce nevynikala, ale mala rečnícky a pohybový talent. Tu už používala priezvisko Duarte, po tom, čo ju otec uznal za vlastnú. Rada tancovala a predvádzala sa. V pätnástich sa vybrala hľadať šťastie do ďalekého Buenos Aires.

Jackie Kennedy a Marilyn Monroe
Marilyn krátko pred smrťou nečakala, že telefón zdvihne Jackie: Bolo to STRAŠIDELNÉ, spomínala prvá dáma, čo ju tak vydesilo? Zobraziť článok

Ale Argentína nebola v roku 1935 práve najšťastnejšou krajinou. Spamätávala sa z celosvetovej hospodárskej krízy, politické pomery boli napäté, ženy ešte nedostali volebné právo a boli dobré iba na prácu a potešenie mužov. Eva však mala jasnú predstavu, chcela sa stať slávnou herečkou.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});