Túto vďačnú zeleninu si viete v obchodoch dopriať v každom ročnom období. Je načase, aby ste spoznali celý jej priaznivý potenciál.
Chutné zelené podlhovasté plody obsahujú vitamíny A, B a C, ale aj minerály ako síra, mangán, fosfor, vápnik, draslík či bór. Z 90 percent ich tvorí voda, ktorá skvele hydratuje naše telo a rýchlo zasýti konzumenta. Nemá takmer žiadne kalórie, čo z nej robí vďačnú prílohu jedálnička všetkých chudnúcich jedincov.
Medzi zdravotné benefity uhorky patrí:
● má omladzujúci účinok
● vitamíny skupiny B a uhľohydráty vám dodajú energiu
● obsiahnutá voda a vláknina podporujú vyprázdňovanie a regulujú pohyby a zdravie čriev
● rýchlo hydratuje suchú pokožku zvnútra aj zvonku (známe kolieska uhoriek na očiach)
● pravidelnou konzumáciou pomôžete obličkám vyplaviť z tela toxíny
● uhorková šťava pomáha proti bolestivým ďasnám
● ak plátok čerstvej uhorky podržíte asi minútu jazykom na ústnom podnebí, neutralizuje vám nepríjemný dych