Najlepší recept na lenivé jesenné dni: Zapečený ružičkový kel s mletým mäsom je HITOM, určite vám zachutí!

Príprava nákypu z ružičkového kelu a mletého mäsa je super jednoduchá a vyžaduje si len pár ingrediencií.

Príprava nákypu z ružičkového kelu a mletého mäsa je super jednoduchá a vyžaduje si len pár ingrediencií.

Fotogaléria

Ako na to:

Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode, ošúpte a nakrájajte na plátky. Medzitým očistite a rozpoľte ružičkový kel a blanšírujte ho vo vriacej osolenej vode. Sceďte a prepláchnite studenou vodou. 

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte repkový olej a mleté ​​mäso prudko opečte. Teraz pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým sa mleté ​​mäso neuvarí. Následne bohato dochuťte soľou a korením.

V hrnci rozohrejte maslo, za stáleho miešania opražte múku a postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu.

Ak je omáčka stále príliš hustá, pridajte trochu mlieka. Pridajte soľ, korenie a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Všetko zmiešajte s mletým mäsom.

Trúfate si uvariť DOMÁCI kečup? Príprava je ľahká a budete hrdé na jeho SKVELÚ chuť! Navyše, vydrží aj trištvrte roka Zobraziť článok

Vymastite zapekaciu misu a predhrejte rúru na 180 stupňov. Navrstvite do misky plátky zemiakov, potom mleté ​​mäso a nakoniec ružičkový kel. Posypte syrom a pečte asi 30-40 minút.

Umyte petržlenovú vňať, nasekajte ju nadrobno a pred podávaním nákyp posypte. Dobrú chuť!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});